Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μαλαισίας: 1-2 οι Mercedes (updated)

Ελλάδα 18:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μαλαισίας: 1-2 οι Mercedes (updated)

FORMULA 1

GP Μαλαισίας: 1-2 οι Mercedes (updated)

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της Σεπάνγκ! Ο Βρετανός που εκκίνησε από την pole είχε τον έλεγχο του αγώνα, με τον teammate του, Nico Rosberg, να ακολουθεί. Πίσω από τις Mercedes, το βάθρο συμπλήρωσε ο Sebastian Vettel για τη Red Bull.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το Hamilton να εκκινεί όπως ήθελε και το Rosberg ακόμη ταχύτερα πίσω του. Ο Γερμανός κατάφερε να περάσει τη Red Bull του Vettel που εκκινούσε 2ος. Ο Vettel έχασε έδαφος και προς στιγμή βρέθηκε πίσω και από το teammate του Daniel Ricciardo, τον οποίο ξαναπέρασε στον 4ο γύρο με τη βοήθεια του DRS.

Οι Mercedes έδειξαν από την αρχή πως είχαν την δυναμική να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Ο Hamilton σταδιακά άνοιγε τη διαφορά την ώρα που ο Rosberg κρατούσε πίσω του τις Red Bull. Οι Ταύροι δεν μπορούσαν να πιέσουν την W05 του Γερμανού και αυτό φάνηκε καθαρά μετά το πρώτο πιτ στοπ.

Advertisement
Advertisement

Πιο πίσω ο Alonso με τη Ferrari προσπαθούσε εις μάτην να κρατηθεί μπροστά από το Hulkenberg. Ο Γερμανός με τη Force India ακολουθώντας στρατηγική ενός πιτ στοπ λιγότερου βρέθηκε ακόμη και να οδηγεί την κούρσα όταν ο Hamilton μπήκε για 2η φορά στα πιτ.

Ο αγώνας πήρε δραματική τροπή για το Ricciardo μετά το 3ο πιτ στοπ. Ο εμπρός αριστερά τροχός δεν τοποθετήθηκε σωστά, ο Αυστραλός διένυσε μερικά μέτρα σταμάτησε, τον έσπρωξαν πίσω και τον τοποθέτησαν σωστά. Πήρε ποινή 10 στάσης 10 δευτερολέπτων για επικίνδυνη απελευθέρωση από τα πιτ και σα να μην έφτανε αυτό έσπασε και η εμπρός αεροτομή στον γύρο εξόδου. Τελικά ο Ricciardo εγκατέλειψε προς τέρψη της Ferrari που είδε τον Alonso να παίρνει τους 12 βαθμούς της 4ης θέσης. Ο Ισπανός πίεσε οριακά στο τέλος για να περάσει το Hulkenberg και τα κατάφερε λίγες στροφές πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στη Williams έχουν θέμα με το Massa που αγνόησε τις παραινέσεις της ομάδας ν’ αφήσει το Valtteri Bottas να περάσει στο φινάλε του αγώνα. Ο Φινλανδός είχε πιο φρέσκα ελαστικά και θεωρητικά θα μπορούσε να πιέσει το Button για την 6η θέση.

Advertisement

Ο Magnussen κατάφερε να πάρει τους 2 βαθμούς, της 9ης θέσης παρά την επαφή που είχε με το Raikkonen στην αρχή του αγώνα. Ο Φινλανδός είχε κλατάρισμα ελαστικού ενώ έσπασε και η εμπρός αεροτομή της McLaren του Δανού. Ο Raikkonen τερμάτισε τελικά εκτός βαθμών ενώ σε αρκετές φάσεις του αγώνα βρέθηκε να μάχεται με τις Caterham, Lotus, Toro Rosso.

Advertisement

Οι αγωνοδίκες εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στο Ricciardo δίνοντάς του και ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση στο Μπαχρέιν για την βεβιασμένη αναχώρηση από τα πιτ ενώ το ελαστικό (εμπρός αριστερά) δεν είχε τοποθετηθεί σωστά.

Απογοητευμένος από τον εαυτό του δήλωνε μετά το τέλος του αγώνα ο Magnussen: «Δεν έπρεπε να κάνω αυτό το λάθος. Θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς σήμερα. Λυπάμαι για την ομάδα». Ο 20χρονος Δανός χτύπησε με το Raikkonen στην 1η στροφή. Κατάφερε να πάρει τους 2 βαθμούς της 9ης θέσης.

Η τελική κατάταξη του GP Μαλαισίας:

1. Lewis Hamilton Mercedes 1m40m25.974s
2. Nico Rosberg Mercedes +  17.313s
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault + 24.534s
4. Fernando Alonso Ferrari + 35.992s
5. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes + 47.199s
6. Jenson Button McLaren-Mercedes + 1m23.691s
7. Felipe Massa Williams-Mercedes + 1m25.076s
8. Valtteri Bottas Williams-Mercedes + 1m25.537s
9. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes + 1 γύρο
10. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault + 1 γύρο
11. Romain Grosjean Lotus-Renault + 1 γύρο
12. Kimi Raikkonen Ferrari + 1 γύρο
13. Kamui Kobayashi Caterham-Renault + 1 γύρο
14. Marcus Ericsson Caterham-Renault + 2 γύρους
15. Max Chilton Marussia-Ferrari + 2 γύρους
Advertisement

Επόμενος αγώνας, το νυχτερινό Grand Prix του Μπαχρέιν, σε μία εβδομάδα, που θα μεταδοθεί LIVE από την τηλεόραση του Alpha και τον ΟΤΕ TV.