Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μαλαισίας: 1-2 η Ferrari στην τελευταία πρόβα

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Μαλαισίας: 1-2 η Ferrari στην τελευταία πρόβα

FORMULA 1

GP Μαλαισίας: 1-2 η Ferrari στην τελευταία πρόβα

FORMULA 1

Όπως και στο FP2, η Ferrari έκανε το 1-2 στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Σεπάνγκ, όπου φιλοξενείται ο δέκατος πέμπτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στις τελευταίες λοιπόν προετοιμασίες ενόψει της pole position για το τελευταίο Grand Prix Μαλαισίας μιας κι ο αγώνας αποχωρεί από το καλεντάρι, ο Kimi Raikkonen ηγήθηκε της προσπάθειας των κόκκινων. Χωρίς βροχή, όπως και στο FP2, οι SF70Η είχαν το πάνω χέρι στην καυτή ασιατική πίστα (θερμοκρασία αέρα στους 31, θερμοκρασία οδοστρώματος στους 47).

Όταν οι κορυφαίοι συνδυασμοί έβαλαν φρέσκα σετ πολύ μαλακής γόμας της Pirelli (διαθέσιμες είναι ακόμα η μαλακή και η μέση), ο Raikkonen κατέβηκε στο 1.31.880, επίδοση που κανένας δεν κατάφερε να μιμηθεί. Ο teammate του, Sebastian Vettel, ήταν 162 χιλιοστά πίσω του ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Daniel Ricciardo της Red Bull Racing που ήταν στα 211.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο αεροδυναμικό πακέτο της W08 που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αλλαγές στην εμπρός αεροτομή, το πάτωμα, τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα κ.α., ο Valtteri Bottas σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο αλλά μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή. Τον ακολούθησε η άλλη Mercedes, του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Lewis Hamilton, που μετά τα χθεσινά προβλήματα στην απόδοση, χρησιμοποίησε το παλιό αεροδυναμικό πακέτο στο δικό του «ασημί βέλος».

Μόλις 4 χιλιοστά πίσω του ήταν ο Max Verstappen, όμως το FP3 τελείωσε νωρίς για τον οδηγό της Red Bull Racing, όταν έπεσε πάνω του η Renault του Jolyon Palmer.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

Advertisement

Mal17-fp3-times640