Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά: Πολύ μπροστά οι Mercedes στο FP1

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Καναδά: Πολύ μπροστά οι Mercedes στο FP1

FORMULA 1

GP Καναδά: Πολύ μπροστά οι Mercedes στο FP1

FORMULA 1

Σε μονόλογο της Mercedes εξελίχθηκε η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Καναδά, έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο Lewis Hamilton σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.12.767, με τον teammate του Valtteri Bottas να τον πλαισιώνει όντας 147 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός. Ωστόσο, ο Βρετανός πέτυχε αυτή την επίδοση με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli ενώ ο Φινλανδός με τη μαλακή.

Με τα ασημί βέλη να χρησιμοποιούν αναβαθμισμένη έκδοση της υβριδικής μηχανής με σήμα το αστέρι, ο ανταγωνισμός έμεινε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά!

Advertisement
Advertisement

Hamilton και Bottas ξεκίνησαν την 90λεπτη διαδικασία που έλαβε χώρα υπό καλοκαιρία, χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα κι έτσι εξ αρχής ήταν αρκετά κάτω από τους άμεσους αντιπάλους τους, που ξεκίνησαν με τη μέση.

Οι δυο τους εναλλάσσονταν στην κορυφή, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, να κλείνει τελικά το FP1 εκεί. Μοναδική παραφωνία, τα προβλήματα στην πίεση καυσίμου της W10 του Bottaς στο τέλος. Εντός δευτερολέπτου -έστω και οριακά- ήταν o Charles Leclerc αλλά και ο Max Verstappen, που για μία ακόμα φορά τοποθέτησε τη Red Bull Racing ανάμεσα στις δύο Ferrari.

Advertisement

Ο Sebastian Vettel έμεινε πέμπτος, έχοντας μία έξοδο στη στροφή 1 και ένα τετ α κε στη φουρκέτα αλλά δεν ήταν ο μόνος με λάθη, θύμα των χαμηλών επιπέδων πρόσφυσης στο σιρκουί Gilles Villeneuve.

Τις «στιγμές» τους είχαν οι δύο οδηγοί της Scuderia Toro Rosso, o Romain Grosjean με τη Haas, ο Antonio Giovinazzi που χτύπησε το πίσω μέρος της Alfa Romeo στον τοίχο, προκαλώντας καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Αντίθετα με τον Ιταλό, ο teammate του Kimi Raikkonen αποδείχθηκε… best of rest! Αναλυτικά η κατάταξη: