Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά: 1-2 η Ferrari στο FP2, στον τοίχο ο Hamilton (vid)

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Καναδά: 1-2 η Ferrari στο FP2, στον τοίχο ο Hamilton (vid)

FORMULA 1

GP Καναδά: 1-2 η Ferrari στο FP2, στον τοίχο ο Hamilton (vid)

FORMULA 1

Μετά το 1-2 της Mercedes στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Καναδά, η Ferrari την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα στη δεύτερη.

Advertisement
Advertisement

Ο Charles Leclerc βρέθηκε στην κορυφή των χρόνο, με καλύτερη επίδοση στο 1.12.177, τον teammate του Sebastian Vettel να τον πλαισιώνει. Όσο για τη Mercedes, είδε τον Valtteri Bottas οριακά πιο αργό από τους κόκκινους, παρότι όλοι είχαν τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli και τον Lewis Hamilton να χάνει το μεγαλύτερο κομμάτι του FP2 μετά από επαφή που είχε με τον τοίχο.

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Μοντρεάλ υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν πάνω από τους 40.

Στο ξεκίνημα της 90λεπτης διαδικασίας χρησιμοποιήθηκε η μέση γόμα ελαστικών, με τις Ferrari να δίνουν αρχικά το ρυθμό αλλά τις Mercedes να κινούνται στη συνέχεια ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα, συνεχίζοντας το μοτίβο του FP1.

Advertisement

Ώσπου το ατύχημα του Hamilton τα άλλαξε όλα. Ο Βρετανός, στην πρώτη του προσπάθεια με τη μαλακή γόμα, έχασε τον έλεγχο της W10 στο chicane των στροφών 8/9 και χτύπησε στον τοίχο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κλαταρισμένο ελαστικό πίσω δεξιά, με τη ζημιά όταν έφτασε τελικά αργά-αργά στα pits, να κρίνεται αρκετή για να τον κρατήσει θεατή στο υπόλοιπο του FP2.

Ο Bottas βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή με τη μαλακή γόμα, όμως στην πορεία εκτοπίστηκε από τις δύο Ferrari, με μόλις 134 χιλιοστά του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν.

Θύμα του τοίχου ήταν και ο Max Verstappen που στην αρχή μαχόταν με τις Mercedes-Ferrari με τη σκληρή γόμα αλλά δεν πρόλαβε να γράψει καλό χρόνο με τη μαλακή. Με τον teammate του στη Red Bull Racing, Pierre Gasly, να είναι και πάλι εκτός ρυθμού, είδαμε τον Carlos Sainz να τοποθετεί τη McLaren στην τέταρτη θέση της κατάταξης!

Μάλιστα ο Ισπανός ήταν μόλις 3 δέκατα μακριά από τον καλύτερο χρόνο της διαδικασίας, με τον Kevin Magnussen να ακολουθεί με τη Haas. Τέλος, ο Antonio Giovinazzi έχασε μεγάλο κομμάτι του FP2, καθώς μετά το ατύχημά τους το FP1, οι μηχανικοί της Alfa Romeo Racing έδωσαν μάχη με το χρόνο για να ετοιμάσουν εγκαίρως το μονοθέσιό του, αλλάζοντας μπάλιστα και κιβώτιο ταχυτήτων.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2: