Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Παραμένει στη κορυφή ο Vettel

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ιταλίας: Παραμένει στη κορυφή ο Vettel

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Παραμένει στη κορυφή ο Vettel

FORMULA 1

Τον ταχύτερο χρόνο και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του ιταλικού Grand Prix σημείωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δείχνει φαβορί για την pole του δωδέκατου αγώνα της σεζόν – θα έχουν απάντηση οι Ferrari/Mercedes; ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

O Γερμανός είχε εξ αρχής το πάνω χέρι, τόσο με τη σκληρή γόμα όσο και με τη μέση. Ο teammate του, Μαρκ Ουέμπερ, ακολουθούσε από κοντά, όπως άλλωστε και ο Φερνάντο Αλόνσο που τελικά μπήκε σφήνα ανάμεσα στις δύο Red Bull.

Για τη Ferrari, ο εντός έδρας αγώνας είναι πολύ κρίσιμος και η σειρά στο grid θα είναι ενδεχομένως καθοριστική. Δοκιμάζουν λοιπόν το παν, είδαμε για παράδειγμα να πηγαίνουν συχνά… «τρενάκι» οι δύο οδηγοί της Σκουντερία, τακτική που λογικά θα δούμε και στις κατατακτήριες, με τον Φελίπε Μάσα να βοηθά τον Αλόνσο.

Ο τέταρτος χρόνος ήρθε από τον Λούις Χάμιλτον, την ώρα που τεχνικά προβλήματα περιόρισαν τον έτερο οδηγό της Mercedes, Νίκο Ρόζμπεργκ, σε μόλις πέντε γύρους. Ενθαρρυντικός ρυθμός για τις McLaren σε μία πίστα ελάχιστης παραγωγής κάθετης δύναμης (5ος ο Σέρχιο Πέρες και 8ος ο Τζένσον Μπάτον), δυναμική παρουσία από τις Toro Rosso (6ος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο), χαμηλή πτήση για τις Lotus.

Advertisement
Advertisement

Στα απρόοπτα, ο Πωλ ντι Ρέστα είχε έξοδο στη Παραμπόλικα, ο teammate του Άντριαν Σούτιλ, έχασε τον έλεγχο της Force India στην Ασκάρι, στο ίδιο σημείο είχε τη… στιγμή του και ο Ρομέν Γκροζάν – οι δύο τελευταίοι χωρίς να προκαλέσουν ζημιές στα μονοθέσιά τους.