Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ισπανίας: Η Mercedes έδειξε το δρόμο και στο FP2

Ελλάδα 6:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ισπανίας: Η Mercedes έδειξε το δρόμο και στο FP2

FORMULA 1

GP Ισπανίας: Η Mercedes έδειξε το δρόμο και στο FP2

FORMULA 1

Δύο στα δύο για τον Valtteri Bottas στην πρώτη ημέρα δράσης του Grand Prix Ισπανίας, αφού ήταν ταχύτερος και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής!

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes AMG που μετά από τα τέσσερα συνεχόμενα 1-2 στους αγώνες που έχουν γίνει έως τώρα, ξεκινά με το δεξί τις υποχρεώσεις της και στη μάχη της Βαρκελώνης. Όσο για τις Ferrari, ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου μακριά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η καλοκαιρία συνεχίστηκε στο Μονμελό, με τον Bottas να δείχνει από νωρίς το δρόμο, όσο οι κορυφαίοι συνδυασμοί χρησιμοποιούσαν τη μέση γόμα της Pirelli. Ήταν μάλιστα επτά δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τις Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Οι «κόκκινοι» έβαλαν πρώτοι τη μαλακή γόμα και οι Charles Leclerc και Sebastian Vettel άρχισαν να εναλλάσσονται στην κορυφή. Όταν όμως τους μιμήθηκαν και τα «ασημί βέλη», οι ισορροπίες άλλαξαν ξανά.

Αρχικά ήταν ο Lewis Hamilton αυτός που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή, προτού ο teammate του σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1.17.284 – επίδοση που του χάρισε και την πρωτιά στην 90λεπτη διαδικασία.

Advertisement

Τους δύο οδηγούς της γερμανικής ομάδας χώριζαν στο τέλος 49 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τις Ferrari στα τρία δέκατα. Στα επτά δέκατα ήταν η Red Bull του Max Verstappen, που μετά τη διαρροή λαδιού στο FP1, προχώρησε στην αλλαγή υβριδικής μηχανής την οποία σκόπευε να κάνει απόψε. Πάντως κάποια στιγμή, παραπονέθηκε για απώλεια ισχύος αλλά το πρόβλημα αποδείχθηκε παροδικό.

Advertisement

Ανάμεσα στον Ολλανδό και τον teammate του Pierre Gasly, πλασαρίστηκαν οι δύο Haas, με την Αμερικανική ομάδα να έχει φέρει πολλές αναβαθμίσεις, στοχεύοντας στο να λύσει το πρόβλημα κακής συνεργασίας του σασί με τα ελαστικά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement