Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ιαπωνίας: Διπλή ποινή για Leclerc, πέφτει έβδομος

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ιαπωνίας: Διπλή ποινή για Leclerc, πέφτει έβδομος

FORMULA 1

GP Ιαπωνίας: Διπλή ποινή για Leclerc, πέφτει έβδομος

FORMULA 1

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix Ιαπωνίας επέβαλλαν δύο ποινές στον Charles Leclerc, με αποτέλεσμα να χάσει μία θέση στην τελική κατάταξη.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Scuderia Ferrari τιμωρήθηκε συνολικά με 15 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα από την έκτη θέση, να βρεθεί στην έβδομη θέση του δέκατου-έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

H πρώτη ποινή, ήταν πέντε δευτερολέπτων και αφορούσε στη σύγκρουσή του με τον Max Verstappen στην εκκίνηση του αγώνα, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην RB15 με αποτέλεσμα την εκ των υστέρων εγκατάλειψη του οδηγού της Red Bull Racing.

Για τον Μονεγάσκο η ζημιά είχε περιοριστεί στην εμπρός αεροτομή, με το πλαϊνό κάθετο αεροδυναμικό στέλεχος της οποίας να κρέμεται. Παρότι ο διευθυντής αγώνα, Michael Masi, συμβούλεψε τη Ferrari να καλέσει άμεσα τον οδηγό της για να την αντικαταστήσει, αυτό δεν συνέβη παρά στον τέταρτο γύρο.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τότε, η ιταλική ομάδα προτίμησε να εναρμονιστεί με την άποψη του Leclerc να συνεχίσει, παρότι το σπασμένο μέρος ακουμπούσε στην άσφαλτο και εκτός από σπίθες, είχε ως αποτέλεσμα οι οδηγοί που ακολουθούσαν να έχουν να αντιμετωπίσουν και θραύσματα.

Αυτά ως επί το πλείστον κατέληγαν στη Mercedes W10 του Lewis Hamilton με αποτέλεσμα να του σπάσουν τον δεξιό καθρέφτη ενώ κόλλησαν και στον αεραγωγό φρένων της McLaren του Lando Norris.

Advertisement

Από την πλευρά της, η Ferrari στήριξε την επιλογή της στο γεγονός πως οι χρόνοι του Leclerc δεν φαινόταν να επηρεάζονται και την υπεράσπισή της στο ότι η FIA δεν απαίτησε την επίσκεψη στα pit για αλλαγή αλλά απλά συμβούλεψε να συμβεί αυτό.

Μετά τα παραπάνω, στην έκτη θέση προβιβάστηκε ο Daniel Ricciardo της Renault.

Advertisement