FORMULA 1

GP Ιαπωνίας: Bottas και Mercedes μπροστά και στο FP2

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ιαπωνίας: Bottas και Mercedes μπροστά και στο FP2

FORMULA 1

GP Ιαπωνίας: Bottas και Mercedes μπροστά και στο FP2

FORMULA 1

Η Mercedes έκανε το 1-2 και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιαπωνίας, δέκατου έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα ο Valtteri Bottas ήταν ξανά αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.27.785. Μάλιστα μόνο τα ασημί βέλη κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα του 1.38.

Όμως ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Σουζούκα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 32.

Advertisement
Advertisement

Δεν ήταν ένα συνηθισμένο FP2, αφού μετά την απόφαση να ματαιωθεί όλη η δράση του Σαββάτου λόγω της απειλής του τυφώνα Hagibis, αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία. Οι ομάδες δεν θα πραγματοποιήσουν την τελευταία, ωριαία περίοδο δοκιμών άρα τα προγράμματά τους έχουν συμπτυχθεί.

Κι όχι μόνο αυτό. Αν οι καιρικές συνθήκες ή η κατάσταση της πίστας, δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή των κατατακτήριων δοκιμών το πρωί της Κυριακής, τότε το grid του αγώνα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου θα καθοριστεί από την κατάταξη του FP2!

Advertisement

Έτσι λοιπόν είχαμε σε αυτή την περίοδο συνεχείς προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών. Στην πρώτη ήταν ταχύτερος ο Lewis Hamilton, καθώς ο Bottas είχε τετ α κε λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας. Ο Φινλανδός έχασε τον έλεγχο της W10 μετά το τελευταίο chicane.

Όμως στην πορεία, στην δεύτερη προσομοίωση της μάχης της pole, ενώ ο Hamilton βελτίωσε ελάχιστα το χρόνο του (από 1.27.896 σε 1.27.885), o Bottas βελτίωσε αισθητά τη δική του και έτσι βρέθηκε ένα δέκατο κάτω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Advertisement

Σε αντίθεση με το FP1, αυτή τη φορά ο ανταγωνισμός ήταν κοντά. Με τον Max Verstappen τρίτο με τη Red Bull που φέρει την αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή της Honda. Ο Ολλανδός ήταν 0.281sec πίσω από την καλύτερη επίδοση και μπροστά από τις δύο Ferrari. Best of the rest ήταν για μία ακόμα φορά η McLaren, διά χειρός Carlos Sainz Jr.

Αναλυτικά η κατάταξη: