Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γερμανίας: Εντός έδρας pole για Vettel!

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Γερμανίας: Εντός έδρας pole για Vettel!

FORMULA 1

GP Γερμανίας: Εντός έδρας pole για Vettel!

FORMULA 1

Την Πέμπτη φετινή και συνολικά πεντηκοστή-πέμπτη pole position της καριέρας του πανηγύρισε ο Sebastian Vettel! Ο οδηγός της Ferrari επικράτησε στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του γερμανικού Grand Prix, με δύο σημαντικούς αντιπάλους του απόντες από το Q3! Δίπλα του στην πρώτη σειρά του grid θα είναι η Mercedes του Valtteri Bottas.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά τη βροχή που επηρέασε αρνητικά την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), ο ήλιος μονομαχούσε με τα σύννεφα στον ουρανό. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 40.

Στο Q1 όπου χρησιμοποιήθηκε μόνο η ultra soft γόμα της Pirelli (διαθέσιμες ακόμα οι soft και medium) οι Ferrari έκαναν κατάληψη στην κορυφή, με τον Kimi Raikkonen 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Vettel και τις Mercedes μισό δευτερόλεπτο πίσω. Ωστόσο για τη γερμανική ομάδα τα πραγματικά άσχημα νέα αφορούσαν την απώλεια υδραυλικής πίεσης στη W09 του Lewis Hamilton, μετά από μία ανώμαλη έξοδό του από την αγωνιστική διαδρομή.

Advertisement

Αυτό τον έθεσε εκτός συνέχειας ενώ η κανονική πεντάδα αποκλεισμού αποτελούνταν από τη Force India του Esteban Ocon (πρώτη φορά εκτός από το Q1 από πέρυσι στο Μονακό), τις δύο Toro Rosso, τη Williams του Lance Stroll και τη McLaren του Stoffel Vandoorne που είδε το εφιαλτικό του τριήμερο να συνεχίζεται.

Το Q2 ξεκίνησε με την έξοδο της Sauber του Marcus Ericsson. Ο Σουηδός έχασε τον έλεγχο στη στροφή 13 και παρότι κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα, το συμβάν αυτό προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας γιατί γέμισε την αγωνιστική διαδρομή με χαλίκια.

Advertisement

Πράγμα που άλλαξε τα πλάνα της Red Bull Racing αφού ο Max Verstappen αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια με τη soft γόμα, με την οποία θα ήθελε να γράψει τον καλύτερο χρόνο του στο Q2 ώστε να τη χρησιμοποιήσει και στην εκκίνηση του ενδέκατου αγώνα της χρονιάς. Όταν άρχισε ξανά η δράση, δεν είχε χρόνο για πειραματισμούς, έβαλε την ultra και με αυτή πλασαρίστηκε δεύτερος, 36 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Bottas.

Στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκε ο Daniel Ricciardo που κουβαλώντας ποινές για αλλαγές στην υβριδική του μηχανή θα εκκινήσει από την ουρά του grid, άρα προτίμησε να προφυλάξει ένα σετ ελαστικών. Εκεί ήταν φυσικά ο Hamilton που δεν συμμετείχε στη διαδικασία, ο Fernando Alonso με τη McLaren, ο Sergey Sirotkin με τη Williams και ο Ericsson με τη Sauber.

Στο Q3 είχαμε μάχη από την πρώτη κιόλας ζαριά, με τον Vettel να κατεβαίνει στο 1.11.539 και τον Bottas να μπαίνει σφήνα ανάμεσα στις δύο Ferrari. Σειρά που παρά τις βελτιώσεις στην τελική προσπάθεια δεν άλλαξε. Η χαρά του Bottas όταν προσωρινά τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή δεν κράτησε και τελικά οι Γερμανοί είδαν τον τοπικό ήρωα να πανηγυρίζει την pole.

Στη δεύτερη σειρά του grid θα είναι οι Raikkonen-Verstappen, στην τρίτη οι δυο Haas και στην τέταρτη οι δύο Renault.

Αναλυτικά η κατάταξη:

hocken18-quali-times640