Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γερμανίας: 1-2 οι Ferrari στο FP1

Ελλάδα 6:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Γερμανίας: 1-2 οι Ferrari στο FP1

FORMULA 1

GP Γερμανίας: 1-2 οι Ferrari στο FP1

FORMULA 1

Ο Sebastian Vettel σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Γερμανίας!

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η Scuderia Ferrari έκανε το 1-2 καθώς τον Γερμανό πλαισίωσε ο teammate του, Charles Leclerc, με τους Lewis Hamilton (Mercedes) και Max Verstappen (Red Bull Racing) να ακολουθούν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πίστα του Χόκενχαϊμρινγκ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να λάμπει και τη ζέστη να είναι σχεδόν αφόρητη αφού στον αέρα άγγιζε τους 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο οδόστρωμα τους 40.

Η 90λεπτη διαδικασία ξεκίνησε με κόκκινη σημαία, την οποία προκάλεσε η Haas του Kevin Magnussen, με τον Δανό να κάνει λόγο για προειδοποιήσεις στην οθόνη του και μετά απώλεια ισχύος. Τελικά το πρόβλημα αφορούσε έναν αισθητήρα.

Advertisement

Στα απρόοπτα ήταν και η έξοδος του Valtteri Bottas στη στροφή 12 λίγο πριν το τέλος του FP1, με τον οδηγό της Mercedes να αποφεύγει τις μπαριέρες και να επιστρέφει την ταλαιπωρημένη του W10 στα pit.

Advertisement

Τα ασημί βέλη είχαν σημειώσει τους καλύτερους χρόνους τους με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli αλλά με τη μαλακή, αρχικά ο Leclerc και εν συνεχεία ο Vettel πέρασαν στην κορυφή της κατάταξης.

Με τη μαλακή ήρθε και η καλύτερη επίδοση του Verstappen, που ήταν 0.317 πίσω από τον οδηγό της Ferrari – με την ίδια γόμα.

Ο teammate του, Pierre Gasly, ήταν έκτος παραπονούμενος για κραδασμούς στο τιμόνι. Οι υπόλοιποι ήταν ένα και πλέον δευτερόλεπτο μακριά από την καλύτερη επίδοση, με τη Mclaren να είναι ξανά «best of the rest» διά χειρός Carlos Sainz.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1: