Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Ricciardo στο FP1

Ελλάδα 6:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Ricciardo στο FP1

FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Ricciardo στο FP1

FORMULA 1

Γλυκόπικρη γεύση είχε για τη Red Bull Racing η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μπαχρέιν, που αποτελεί το δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. O Daniel Ricciardo έκλεισε το FP1 όντας ταχύτερος όλων, την ώρα που ο Max Verstappen έμενε από νωρίς εκτός δράσης λόγω προβλήματος στην υβριδική μηχανή της Renault.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το 1.31.060 που πέτυχε ο Αυστραλός ήταν αρκετό για να τον φέρει τρία δέκατα κάτω από τον πλησιέστερο αντίπαλο, σε μία περίοδο που έλαβε χώρα υπό το φως του ήλιου άρα λίγους παραλληλισμούς μπορεί να έχει με τις επίσημες μάχες της pole position και του αγώνα.

Εύλογα στην αρχή της 90λεπτης περιόδου δεν είχαμε πολλή δράση, καθώς ομάδες και οδηγοί περίμεναν να πέσει λίγο η θερμοκρασία στο Σακχίρ. Όταν αυτή του οδοστρώματος βρέθηκε κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, είναι που άρχισαν τα κανονικά προγράμματα των ομάδων.

Advertisement
Advertisement

Οι Mercedes είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο κομμάτι του FP1, με τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas να εναλλάσσονται στην κορυφή. Ο Φινλανδός ήταν αυτός που με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli βρέθηκε στο 1.31.364.

Advertisement

Κάπου εκεί μπήκαν στο κυνήγι της πρωτιάς και οι Ferrari, με τους Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel να μπαίνουν σφήνα ανάμεσα στα ασημί βέλη.

Advertisement

Όμως η τελευταία λέξη ανήκε στη Red Bull, με τον Ricciardo να πετάει με τη μαλακή γόμα και να κατακτά την πρώτη θέση. Η διαφορά πίσω από τις τρεις μεγάλες ομάδες ήταν ξανά μεγάλη, με τη Haas στο ρόλο του «best of the rest», τη Scuderia Toro Rosso να έχει μία ενθαρρυντική ημέρα επωφελούμενη από αναβαθμίσεις στα υβριδικές μηχανές της Honda.

Αναλυτικά η κατάταξη:

bahrain18-fp1-times640

Advertisement