Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Η νίκη στον Hamilton, o τίτλος στον Rosberg!

Ελλάδα 10:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Άμπου Ντάμπι: Η νίκη στον Hamilton, o τίτλος στον Rosberg!

FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Η νίκη στον Hamilton, o τίτλος στον Rosberg!

FORMULA 1

Χωρίς δράμα εκτυλίχθηκε το Grand Prix των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg να τερματίζουν όπως εκκίνησαν, αποτέλεσμα που έχρισε τον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Το τέταρτο συνεχόμενο 1-2 για τη Mercedes, μας στέρησε τις συγκινήσεις που θα θέλαμε για τον μεγάλο τελικό του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Hamilton εκκίνησε καλά, έστριψε πρώτος και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Αντίθετα είχε συνεχώς το νου του πίσω του, στο τι κάνει ο teammate του.

Μάλιστα στα τελικά στάδια του αγώνα, βραδυπόρησε όσο μπορούσε, αγνοώντας τις εντολές της ομάδας, ελπίζοντας ο ανταγωνισμός να πιάσει τον teammate του και να του κάνει ένα μεγάλο δώρο. Πράγμα που δεν συνέβη. Ο Vettel κόλλησε πίσω από τον Rosberg αλλά ως εκεί.

Έτσι ο Γερμανός κατέκτησε τον τίτλο, 34 χρόνια μετά τον πατέρα του, Keke! Έγινε παράλληλα ο 33ος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία του σπορ. Βέβαια νωρίτερα, είχε καρδιοχτυπήσει όταν βρέθηκε υπερβολικά… κοντά στον  Max Verstappen. Ο Ολλανδός συγκρούστηκε με τον Nico Hulkenberg στην εκκίνηση και έκανε τετ α κε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μετά εναλλακτική στρατηγική, ενός pit stop. Βρέθηκε λοιπόν να κρατά πίσω του για πολλή ώρα τον Rosberg που όμως τόλμησε και πέτυχε το προσπέρασμα, αν και πολλοί καρδιοχτύπησαν βλέποντας τις RB12 και W07 να κινούνται τόσο κοντά.

Advertisement

Ξεπερνώντας κι αυτό τον σκόπελο, αντέχοντας στην πίεση του φινάλε και αποφεύγοντας παγίδες και προβλήματα, ο Rosberg έκλεισε τη βραδιά κάνοντας ντόνατ στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού! Απολαυστική ήταν και η συνάντησή του με τον Bernie Ecclestone, τον οποίο σήκωσε ψηλά από τη χαρά του!

Για τον Lewis η νίκη ήταν μικρή παρηγοριά και ίσως η τακτική που ακολούθησε, να οδηγήσει σε τριγμούς με την ομάδα του. Αν και πρέπει να σημειώσουμε, πως την ώρα των πρώτων πανηγυρισμών του Rosberg, έσπευσε να τον συγχαρεί.  Όσο για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, ανήκε στον Vettel που έκανε τη δική του αντεπίθεση, καθυστέρησε πολύ το δεύτερο pit stop και με φρέσκο σετ πολύ μαλακής γόμας, κατάφερε να περάσει τόσο τον teammate του όσο και τις Red Bull που είδαν την καρό σημαία του τερματισμού στις θέσεις 4 και 5.

Advertisement

Hulkenberg και Sergio Perez σφράγισαν την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών για τη Force India ενώ ο Felipe Massa έκλεισε την πλούσια καριέρα του στη Formula 1 τερματίζοντας ένατος. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο Fernando Alonso, την ώρα που ο teammate του στη McLaren, Jenson Button, αποχαιρέτησε πρόωρα και άδοξα το σπορ, εγκαταλείποντας με σπασμένη ανάρτηση.

Στο βάθρο ο Hamilton έδωσε συγχαρητήρια μετά… χειραψίας στον Rosberg που είπε πως «δεν ήταν καθόλου απολαυστικός αγώνας».

«Είμαι εκστασιασμένος. Θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία στη σύζυγό και την κόρη μου», είπε συγκινημένος ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής.

abudhabi16-podium-a640

Αναλυτικά η κατάταξη:

AbuDhabi16-race-TIMES-A640tall