Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί κατέρρευσε η ανάρτηση του Norris;

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί κατέρρευσε η ανάρτηση του Norris;

FORMULA 1

Γιατί κατέρρευσε η ανάρτηση του Norris;

FORMULA 1

Μετά από μέρες μυστηρίου, η McLaren F1 έφτασε σε συμπέρασμα σχετικά με την εγκατάλειψη του Lando Norris στο Grand Prix του Καναδά.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός είχε κάνει καλό ξεκίνημα στον έβδομο αγώνα της χρονιάς αλλά οι προσπάθειές του ολοκληρώθηκαν πρόωρα και άδοξα, λίγο μετά την ολοκλήρωση του έβδομου γύρου στο σιρκουί Gilles Villeneuve του Μοντρεάλ.

H MCL32 πάρκαρε στην άκρη του δρόμου με την πίσω δεξιά ανάρτηση να φλέγεται. Η λογική έλεγε πως η έντονη φθορά των φρένων στη συγκεκριμένη πίστα θα ήταν η αιτία του κακού. Κι έτσι ήταν.

Advertisement

«Είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα φρένα. Αυτό προκάλεσε αστοχία υλικού κι εν συνεχεία τη φωτιά. Κι επειδή ήταν σημείο χωρίς ροή αέρα, δεν έσβησε μόνη της. Οι θερμοκρασίες ήταν μεγαλύτερες από εκείνες τις οποίες αντέχουν τα ανθρακονήματα κι αυτό οδήγησε στην κατάρρευση της ανάρτησης. Είναι σαφές αυτό που συνέβη, δεν αφορά σταθερό πρόβλημα αλλά κάτι που συνέβη μία φορά», ανέφερε εκπρόσωπος της ιστορικής ομάδας στο motorsport.com.

Το πρόβλημα όλα δείχνουν πως ξεκίνησε νωρίτερα σε εκείνο το γύρο, όταν ο Norris δεν κατάφερε να φρενάρει επαρκώς για τη στροφή 3, συνεχίζοντας ευθεία στο chicane.

Advertisement

H McLaren έφυγε από τον Καναδά χωρίς βαθμούς στις αποσκευές της καθώς ο έτερος οδηγός της ομάδας, Carlos Sainz, έχασε μάχες στο φινάλε του αγώνα και αρκέστηκε στην ενδέκατη θέση.

Ωστόσο η McLaren παρέμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, με 30 πόντους στο ενεργητικό της. Δύο περισσότερους από την πέμπτη Renault  και 94 λιγότερους από την τρίτη Red Bull Racing.