Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί έφυγε από τη Red Bull o Ricciardo;

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί έφυγε από τη Red Bull o Ricciardo;

FORMULA 1

Γιατί έφυγε από τη Red Bull o Ricciardo;

FORMULA 1

Ο Daniel Ricciardo προκάλεσε αίσθηση πέρυσι όταν αποφάσισε να αφήσει τη Red Bull Racing και να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Renault F1.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία κίνηση που ξένισε σε πολλούς, δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πρόσφατα ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, είπε πως ο Αυστραλός εγκατέλειψε τη μάχη με τον πρώην πια teammate του, Max Verstappen.

Ωστόσο ο 29χρονος από το Περθ, νικητής επτά Grand Prix στα χρόνια του στους «ταύρους», είχε αντίθετη άποψη. Και εξήγησε τους λόγους που πήρε την απόφαση να φύγει.

«Δεν έχω κάτι με τον Max. Πάντα τα πηγαίναμε καλά και συνεχίσαμε να τα πηγαίνουμε καλά ακόμα και μετά τη σύγκρουσή μας στο Μπακού. Ποτέ δεν σκέφτηκα πως δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ μαζί του ή πως η ομάδα θα του έδινε καλύτερο μονοθέσιο. Όμως σε περίπτωση που μαχόμασταν για τον τίτλο, ένιωθα πως η ομάδα θα ήταν στο πλευρό του Max. Ήθελαν να τον κάνουν τον νεότερο παγκόσμιο πρωταθλητή στην ιστορία», είπε ο Ricciardo στη Gazzetta dello Sport.

Advertisement
Advertisement

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2019 αρχίζει στις 17 Μαρτίου, με το Grand Prix Αυστραλίας, στο σιρκουί Albert Park της Μελβούρνης.