Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ghosn: Η Renault επιστρέφει ως κατασκευαστής στη F1!

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ghosn: Η Renault επιστρέφει ως κατασκευαστής στη F1!

FORMULA 1

Ghosn: Η Renault επιστρέφει ως κατασκευαστής στη F1!

FORMULA 1

Ο διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ Renault – Nissan Carlos Ghosn επιβεβαίωσε την πρόθεση της Renault να επιστρέψει από το 2016 στη F1, ως κατασκευαστής εξαγοράζοντας τη Lotus.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ταυτόχρονα αποκάλυψε πως γίνεται διαπραγμάτευση για τα συμβόλαια με Red Bull και Toro Rosso. Η Renault αυτή τη στιγμή συμμετέχει ως προμηθευτής κινητήρων/ μονάδων ισχύος στη F1 προμηθεύοντας τις δυο ομάδες της Red Bull.

Μιλώντας για το μέλλον της εταιρείας στη F1, o CEO, Carlos Ghosn, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είπε: “Έχουμε ήδη ενημερώσει τους αρμόδιους στη F1 ότι δεν μπορούν πλέον να υπολογίζουν σε μας για παροχή μονάδων ισχύος. Θα τιμήσουμε τα συμβόλαιά μας δεν υπάρχει θέμα εκεί αλλά η Renault σταματά να εξελίσσει και να παρέχει μονάδες ισχύος“.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα οι δυο ομάδες της Red Bull έχουν συμβόλαιο με τη Renault μέχρι το τέλος του 2016.  Όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Red Bull έχει ζητήσει την ολοκλήρωση της συνεργασίας ένα χρόνο νωρίτερα. Στην Αυστριακή ομάδα μετά το “όχι” της Mercedes προσανατολίζονται σε συνεργασία με τη Ferrari από το 2016.

Διαπραγματευόμαστε ακόμη το συμβόλαιο οπότε είναι πρώιμο να πούμε τι θα γίνει” απέφυγε να σκιαγραφήσει το μέλλον ο Ghosn. Ο 61χρονος μάνατζερ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την κριτική που έχει ασκηθεί τους τελευταίους 18 μήνες από τη Red Bull στη Renault: “Δυστυχώς όταν κερδίζαμε τα πρωταθλήματα με τη Red Bull δε μας ανέφεραν, τότε κέρδιζε η ομάδα. Νιώθαμε λοιπόν ότι δεν παίρνουμε αρκετά πίσω για την επένδυσή μας. Με την αλλαγή στην τεχνολογία κάποιες από τις ομάδες που συνεργαζόμαστε δεν τα πάνε καλά και τα φορτώνουν όλα στη μονάδα ισχύος. Οπότε όταν όλα πάνε καλά δεν οφείλεται σε μας και όταν κάτι δεν πάει καλά φταίμε πρώτοι εμείς. Έχουν όμως δίκιο στην κριτική τους; Δεν νομίζω ότι είναι θέμα δικαίου ή αδίκου. Είναι ένα άθλημα. Δεν μπορείς να λες έχασα αλλά… Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού χάνουμε ή κερδίζουμε όλοι μαζί“.

riccia-can15-act-a640

Advertisement

Ο Ghosn επιβεβαίωσε πως η Renault βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για την εξαγορά της Lotus. Η γαλλική εταιρεία θα έχει στην κατοχή της το 60% των μετοχών, 30% θα διατηρήσει το Genii Capital και ένα 10% θα περάσει στον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Alain Prost εκπρόσωπο σήμερα της Renault στη F1.