Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FIA: Απαιτούνται αλλαγές στα ελαστικά!

Ελλάδα 4:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FIA: Απαιτούνται αλλαγές στα ελαστικά!

FORMULA 1

FIA: Απαιτούνται αλλαγές στα ελαστικά!

FORMULA 1

Η FIA κάλεσε την Pirelli να παραστεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη στο Νίρμπουργκρινγκ σε σύσκεψη όπου θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα επιλυθούν σε μεσοπρόθεσμη βάση τα θέματα ασφαλείας των ελαστικών της Formula 1. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Οι πέντε αστοχίες ελαστικών κατά τη διάρκεια του Βρετανικού GP έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Ακόμη και οι ομάδες που δεν συναίνεσαν στην αλλαγή του σκελετού που πρότεινε η Pirelli για λόγους ασφαλείας τώρα υπαναχωρούν δίνοντας άλλη διάσταση στο θέμα.

Ο λόγος για τις Ferrari, Force India και Lotus που δεν ήθελαν να υιοθετηθούν τα ελαστικά με ιμάντα από κέβλαρ που έφερε για δοκιμή η Pirelli και στον Καναδά και στο Σίλβερστον. Όμως τα διαλυμένα ελαστικά στο Σίλβερστον δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.

Οι ομάδες πιέζουν οι προγραμματισμένες δοκιμές για νέους οδηγούς στο Σίλβερστον από 17 – 19 Ιουλίου να γίνουν κανονικές δοκιμές ώστε να λυθεί σίγουρα το πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Ο Μάσα που ήταν ένας από τους πιλότους που ένιωσε το πίσω αριστερά ελαστικό να καταρρέει τόνισε μεταξύ άλλων: « Αυτό που συνέβη χτες είναι απαράδεκτο. Ήταν πολύ επικίνδυνο για όλους τους οδηγούς που αγωνίζονταν. Δε θυμάμαι να χτύπησα δυνατά στο κερμπ».

Στη γενικότερη εικόνα με την Pirelli να μην έχει ακόμη οριστικοποιήσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τη FIA για την ερχόμενη τριετία τα πράγματα αποκτούν άλλες διαστάσεις και οι επόμενες μέρες θα είναι σημαντικές αρχής γενομένης από τις ανακοινώσεις γύρω από τα ευρήματα των μηχανικών της Ιταλικής εταιρείας για το τι προκάλεσε τις αστοχίες ελαστικών.