Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Αλλάζει τα πάντα ο Mattiacci

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Αλλάζει τα πάντα ο Mattiacci

FORMULA 1

Ferrari: Αλλάζει τα πάντα ο Mattiacci

FORMULA 1

Ο 44χρονος Ιταλός μάνατζερ μετά από 6 βδομάδες στο τιμόνι της Scuderia F1 έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Ιταλικής ομάδας.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Mattiacci αντικατέστησε το Stefano Domenicali που παραιτήθηκε πριν το Κινέζικο GP και μέχρι τώρα ανέλυε όλα τα θέματα για ν’ αποκρυσταλλώσει άποψη.

Εν τέλει ο Mattiacci ξεκαθάρισε: «Τις τελευταίες έξι εβδομάδες κάναμε μια εις βάθος ανάλυση για το τι δυνατότητα υπάρχουν ώστε να βελτιωθούμε άμεσα αλλά και σε ποιους τομείς επιβάλλεται να έχουμε μια μεσοπρόθεσμη προσέγγιση ώστε να επιστρέψει η Ferrari στο ψηλότερο σημείο ανταγωνισμού. Προφανώς δε θα συζητήσω δημόσια τους τομείς στους οποίους χρειάζεται δουλειά. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο δουλειάw, τη συνολική μας δομή και να γίνουμε ταχύτεροι όχι μόνο στην πίστα αλλά και στη λήψη – υλοποίηση αποφάσεων».

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στη συνεργασία με άλλους καταξιωμένους τεχνικούς ο Mattiacci φάνηκε να υπαναχωρεί σε σχέση με προηγούμενες τοποθετήσεις του ότι θα πάρει ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά: «Νομίζω πως έχουμε πολλά καλά και ικανά στελέχη, αν υπάρξει μια σημαντική ευκαιρία στην αγορά στελεχών θα την εξετάσουμε αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες όχι μόνο σ’ εμάς».

Ο Mattiacci αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση με τους οδηγούς η αλήθεια είναι όμως πως η εικόνα του Raikkonen παραμένει αρνητική. Ο Φινλανδός πιλότος στο Μονακό μετά από ένα σερί ατυχιών έμεινε πάλι εκτός βαθμών, έχει συνολικά μετά από 6 αγώνες μόλις 17 βαθμούς έναντι 61 του Alonso. Η σημαντική αυτή υστέρηση απόδοσης προφανώς επηρεάζει τη δυνατότητα της Ferrari να διεκδικήσει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών έναντι της Red Bull.

Μιλώντας ο Raikkonen για την F14T ήταν απογοητευτικός: «Ακόμη δεν αισθάνομαι καλά μέσα στο μονοθέσιο. Στο αγώνα τα πήγα καλύτερα από τις δοκιμές αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς. Έχουμε ήδη κάνει πολλά, ειδικά με τη μονάδα ισχύος αλλά ακόμη υστερούμε σε ταχύτητα. Πρέπει να φτάσουμε τη Mercedes, η διαφορά ακόμη είναι μεγάλη. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αλλά δεν είναι εύκολο χρειάζεται χρόνος. Βελτιωνόμαστε αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ομάδες. Ξέρουμε που υστερούμε αλλά αν ήταν εύκολο να φτιαχτεί τότε όλοι θα είχαν γρήγορο μονοθέσιο».