Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φαβορί ο Bottas για Mercedes

Ελλάδα 6:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φαβορί ο Bottas για Mercedes

FORMULA 1

Φαβορί ο Bottas για Mercedes

FORMULA 1

Η κούρσα για τη διαδοχή του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Nico Rosberg, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και μάλιστα με ξεκάθαρη αλλαγή στο ρόλο του φαβορί!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Ο δισταγμός της Mercedes AMG Petronas να προβιβάσει από τώρα τον προστετευόμενό της Pascal Wehrlein σε επίπεδο πρωταθλητισμού είναι σαφής, καθώς φοβάται μην τον… «κάψει» λόγο έλλειψης εμπειρίας. Έτσι, ο Valtteri Bottas που στην αρχή ήταν Νο2 στη σχετική λίστα, έχει εξελιχθεί σε φαβορί!

Ο Φινλανδός οδηγός δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Williams και για το 2017, μάλιστα εκπρόσωπος της βρετανικής ομάδας είπε στο Sky Sports πως η σύνθεσή της δεν θα αλλάξει. Όμως ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, συνδέεται με τον Bottas καθώς ήταν από τους ανθρώπους που ουσιαστικά έφεραν τον 27χρονο στην ιστορική ομάδα προ πενταετίας.

Advertisement
Advertisement

«Πέραν της προσωπικής μας σχέσης, είναι ένας πολύ έξυπνος οδηγός και φυσικά, πολύ, πολύ γρήγορος. Όμως ξέρω πως ανήκει στη Williams και πως είναι ο επικεφαλής οδηγός της, η παρουσία του οποίου είναι σημαντική καθώς θα είναι ομόσταβλος με τον rookie Lance Stroll. Και ξέρω πως η Claire (Williams) και η ομάδα της, βασίζονται πολύ σε αυτόν», είπε ο Wolff στο Sky Sports.

bottas-hungary16-a640

Δεδομένης της ιστορίας του Αυστριακού με τη Williams ως μέτοχος αυτής αλλά και της συνεργασίας της με τη Mercedes για την παροχή μονάδων ισχύος, φαίνεται πως θα βρεθεί η χρυσή τομή για να γίνει η αλλαγή στρατοπέδου. Με ενδεχόμενο αντικαταστάτη του Bottas στο λευκό μονοθέσιο τον Wehrlein, αν και δυνατά παίζει και το όνομα του Felipe Nasr.