Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 Βαρκελώνη: Ρεκόρ από τον Vettel στη 3η ημέρα

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 Βαρκελώνη: Ρεκόρ από τον Vettel στη 3η ημέρα

FORMULA 1

F1 Βαρκελώνη: Ρεκόρ από τον Vettel στη 3η ημέρα

FORMULA 1

Ο Γερμανός με τη Ferrari SF70H πέτυχε νέο ρεκόρ πίστας σήμερα στην πίστα του Μοντμελό, χρησιμοποιώντας την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η πολύ καλή εικόνα της νέας Ferrari επιβεβαιώθηκε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο στα χέρια του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός το πρωί έσπασε δυο φορές το απόλυτο ρεκόρ πίστας στη Βαρκελώνη χρησιμοποιώντας την πάρα πολύ μαλακή γόμα (ultrasoft) της Pirelli. Μάλιστα υπάρχουν εικασίες λόγω του χρόνου που έκανε στο τρίτο και τελευταίο χρονομετρημένο κομμάτι της διαδρομής ότι «έκρυψε» και 3-4 δέκατα.

Είναι η 5η φορά που σπάει το ρεκόρ πίστας σε επτά μέρες δοκιμών. Ο πρώτος που κατέβηκε κάτω από 1:20 ήταν ο Χάμιλτον, ακολούθησε ο Μπότας και τώρα ο Φέτελ. Ferrari και Mercedes δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο στη μάχη με το χρονόμετρο. Ο Φέτελ αντιδρώντας στις δηλώσεις του Χάμιλτον που είχε πει προχτές ότι φαβορί είναι οι Ferrari είπε σήμερα ότι φαβορί είναι η Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που φαίνεται στις δοκιμές είναι ότι οι δυο ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά, πιο κοντά από ποτέ την τελευταία 4ετία. Ο Φέτελ σήμερα συμπλήρωσε 156 γύρους ήταν ο πιο πολυάσχολος οδηγός στην πίστα του Μοντμελό. Στη Mercedes μοίρασαν και πάλι τους γύρους ανάμεσα στους δυο οδηγούς με το Χάμιλτον να συμπληρώνει το πρωί 52 γύρους και το Μπότας να κάνει 95 γύρους το απόγευμα.

Στη ΜcLaren τα προβλήματα συνεχίζονται ο Αλόνσο μάλιστα δε δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Διαβάστε εδώ σχετικά.
Σήμερα ο Στόφελ Βαντούρν συμπλήρωσε 48 γύρους, σημειώνοντας την ταχύτερη επίδοση της ομάδας ως τώρα. Όμως ακόμη υστερούν σημαντικά σε σχέση με την κορυφή. Ο Βαντούρν μάλιστα έμεινε δυο φορές, μια απ’ αυτές στην έξοδο των πιτ από ηλεκτρικά προβλήματα.

Advertisement

Εντυπωσίασαν με τον αριθμό γύρων που συμπλήρωσαν τόσο ο Οκόν με τη Force India όσο και ο Ρικιάρντο με την Red Bull. Στη Williams περιορίστηκαν σε προσομοίωση αγώνα ενώ πολλά προβλήματα και για τη Renault με τον Πάλμερ να μένει στην πίστα. Χαμηλός αριθμός γύρων για τη γαλλική ομάδα και απογοητευτικός ρυθμός.

Συνολικά οι σημερινοί χρόνοι ήταν:

Advertisement

Barca17test2day3-times640