Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ποιοι είναι οι «πρωταθλητές» στις ποινές;

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Ποιοι είναι οι «πρωταθλητές» στις ποινές;

FORMULA 1

F1: Ποιοι είναι οι «πρωταθλητές» στις ποινές;

FORMULA 1

Πέντε σεζόν συμπληρώθηκαν απ’ όταν η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού θέσπισε το ποινολόγιο για τα ατοπήματα που λαμβάνουν χώρα εντός πίστας κατά τη διάρκεια των Grand Prix της F1. Και σε αυτό το διάστημα, τα ονόματα που έχουν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς ποινής, δεν αποτελούν έκπληξη! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitaF1)

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα είναι οι Romain Grosjean και Max Verstappen που έχουν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς ποινής, συνολικά 19 και αμφότεροι φέτος έχουν από επτά!

Μία ανάσα πίσω τους βρίσκεται ο Marcus Ericsson που μένει εκτός χορού το 2019 και θα μεταπηδήσει στα IndyCar ενώ στους 17 βαθμούς είναι ο Daniil Kvyat. Η «ρωσική τορπίλη» κάνει την αντίθετη διαδρομή την επόμενη σεζόν, καθώς επιστρέφει στη Formula 1 με την Scuderia Toro Rosso.

Στους 16 είναι ο φασαριόζος Kevin Magnussen που συχνά μπλέκει σε αψιμαχίες με συναθλητές του, στους 15 ο Sebastian Vettel και ο Sergio Perez, στους 14 ο Nico Hulkenberg και στους 12 ο Carlos Sainz.

Advertisement
Advertisement

hulk-abudhabi18-a640

Τη λίστα των δέκα οδηγών που έχουν λάβει περισσότερους από δέκα βαθμούς ποινής, συμπληρώνει ο Pastor Maldonado, παρότι αποχώρησε από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2015!

Πάντως κανένας δεν έχει συμπληρώσει τους δώδεκα πόντους ποινής εντός ενός ημερολογιακού έτους, συγκομιδή που θα οδηγούσε στον αποκλεισμό από ένα Grand Prix.

Advertisement

Συνολικά η οι αγωνοδίκες της Formula 1 έχουν μοιράσει 287 πόντους ποινής.

ham-abudhabi18-d640

Advertisement

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως φέτος μόνο δύο οδηγοί δεν έλαβαν ούτε ένα βαθμό ποινής. Αυτοί είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton και ο Charles Leclerc.