Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Κοντά σε νέο συμβόλαιο ο Hamilton

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Κοντά σε νέο συμβόλαιο ο Hamilton

FORMULA 1

F1: Κοντά σε νέο συμβόλαιο ο Hamilton

FORMULA 1

O Lewis Hamilton έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως πως δεν θέλει η επέκταση του συμβολαίου του με τη Mercedes-AMG Petronas να εξελιχθεί και φέτος σε σίριαλ. Αντίθετα, θέλει να έχει αποσαφηνιστεί το μέλλον του πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Daily Mail αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί. Όπως ανέφερε πηγή της βρετανικής εφημερίδας που φέρεται να συμμετέχει στον ευρύτερο κύκλο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι συζητήσεις κυλούν θετικά και φαίνεται πως όντως όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει πριν την διακοπή δράσης του Αυγούστου. Μάλιστα, γίνεται λόγος για διετή συμφωνία έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν.

Θυμίζουμε πως η φετινή, μονοετής επέκταση αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας, ήρθε λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν, με τους εμπλεκόμενους να την αποδίδουν στις ιδιαιτερότητες που έφερε η παγκόσμια πανδημία της Covid-19.

hamilton-imola21-e1000x600

Advertisement
Advertisement

Ο Hamilton οδηγεί για τη γερμανική ομάδα από το 2013, με τη Mercedes να σαρώνει τα πάντα από το 2014 και μετά. Στην εποχή της υβριδικής τεχνολογίας στη Formula 1, έχει πάρει επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών και ισάριθμα πρωταθλήματα οδηγών. Τα έξι από αυτά, ανήκαν στον Hamilton.

Παράλληλα, το δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει πως το όνομα του δεύτερου οδηγού της ομάδας για το πρωτάθλημα του 2022, θα ανακοινωθεί αφότου υπάρξει ευτυχές τέλος στις συζητήσεις με τον Lewis. Πράγμα εύλογο.

hamilton-imola21-f1000x600

Advertisement

Αν όλα πάνε κατά το δοκούν και ο πρωταθλητής συνεχίσει, αναμένεται στο πλευρό του να έχει νέο ομόσταβλο – τον George Russell, που όλα δείχνουν πως θα προβιβαστεί από τη Williams. Πρόκειται για έναν οδηγό που ανήκει στη Mercedes και σύμφωνα με πολλούς, θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη εκεί αντί του Valtteri Bottas που σε κανένα σημείο δεν έχει δείξει ικανός να απειλήσει τον Hamilton.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η κατάταξη μετά τα πρώτα οκτώ Grand Prix του 2021. Ο Φινλανδός δεν έχει τερματίσει ψηλότερα από την τρίτη θέση και είναι μόλις πέμπτος στη βαθμολογία με 74 πόντους. Από την άλλη ο Lewis, έχει 138, καταδιώκει τον πρωτοπόρο Max Verstappen και έχει έως τώρα 2 pole positions και 3 νίκες.

Advertisement

hamilton-spain21-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Η Τουρκία επιστρέφει στο καλεντάρι της F1!
To F1 Vlog για το συναρπαστικό GP Γαλλίας (video)
Οι πρώτες εικόνες μονοθεσίου του 2022 σε κανονικό μέγεθος

 

Advertisement