Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βαρκελώνη FP2: Επιμένει ο Leclerc

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βαρκελώνη FP2: Επιμένει ο Leclerc

FORMULA 1

F1 GP Βαρκελώνη FP2: Επιμένει ο Leclerc

FORMULA 1

Συνέχεια με Charles Leclerc στην πρώτη θέση του δεύτερου session των ελεύθερων δοκιμαστικών του Grand Prix της Βαρκελώνης.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά τον δεύτερο καλύτερο χρόνο «έγραψε» ο George Russell με τρίτο τον πολυπρωταθλητή Lewis Hamilton.

Η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών είδε την επιστροφή των: Sergio Perez, Alex Albon και Zhou Guanyu. Από τους τρεις μόνο ο οδηγός της Red Bull Racing μπήκε στην δεκάδα (έβδομος).

Ο Leclerc θα έχει ένα ήσυχο βράδυ, ενώ ο Sainz θα χρειαστεί να κάνει μερικές σκέψεις για το τι πήγε στραβά και τι πρέπει να κάνει, για να κλείσει το χάσμα από τον συναθλητή του. Στο FP1, πήγε καλά αλλά η διαφορά μεγάλωσε στο FP2 και οι δύο Mercedes μπήκαν ανάμεσά τους. Ο Ισπανός σίγουρα θα θέλει αυτό να το αλλάξει, αφού αγωνίζεται εντός έδρας και χρειάζεται ένα δυνατό αποτέλεσμα για να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει στη μάχη του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

Με τόσες πολλές αναβαθμίσεις που έγιναν στα μονοθέσια, ήταν μια ελαφρώς ασύνδετη μέρα κατά την οποία πολλοί οδηγοί, παρατηρούσαν δοκίμαζαν και μάζευαν δεδομένα με υψηλότερα φορτία καυσίμου και διαφορετικές αεροδυναμικές ρυθμίσεις για να δουν πως συμπεριφέρονται τα αυτοκίνητα.  Ένα είναι όμως σίγουρο – ότι η Ferrari παραμένει γρήγορη.

Τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στην Ισπανία, ήταν καλά για τη Ferrari και τη Mercedes. Όσο για τη Red Bull, ο ρυθμός τους παραμένει ένα μικρό μυστήριο. Θα  καταφέρουν να αλλάξουν τα δεδομένα το Σάββατο όταν το χρειάζονται πραγματικά;

Advertisement

Τα αποτελέσματα

1  Charles Leclerc Ferrari 1:19.670

Advertisement

2  George Russell Mercedes +0,117

3  Lewis Hamilton Mercedes +0,204

4  Carlos Sainz Ferrari +0,320

Advertisement

5  Max Verstappen Red Bull Racing +0,336

6  Fernando Alonso Alpine +0,533

7  Sergio Perez Red Bull Racing +0,962

8  Sebastian Vettel Aston Martin +1,033

9  Esteban Ocon Alpine +1,075

10  Mick Schumacher Haas F1 Team +1,087