Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά ο Stroll στο FP2

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά ο Stroll στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά ο Stroll στο FP2

FORMULA 1

Ο Lance Stroll σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement

Το ιστορικό Σίλβερστον φιλοξενεί τον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και ο Καναδός (που ήταν τρίτος στο FP1) τοποθέτησε τη Racing Point στην κορυφή, με διαφορά μόλις 90 χιλιοστών από τη Red Bull του Alex Albon που είχε και μία άσχημη έξοδο, πληγώνοντας σημαντικά την RB16.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Νορθάμπτονσιρ υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 34 βαθμούς Κελσίου και τη θερμοκρασία του οδοστρώματος στους 45.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών ο Charles Leclerc έχασε τον έλεγχο στη στροφή 4, σε ένα τετ α κε χωρίς συνέπειες. Λίγο μετά, είδαμε τους συνήθεις υπόπτους να περνούν από την κορυφή. Αρχικά ο Max Verstappen, μετά ο teammate του στη Red Bull Racing κι έπειτα ο Valtteri Bottas της Mercedes με χρόνο 1.27.731.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα, ο Sebastian Vettel επέστρεφε στα pit, παραπονούμενος για την αίσθηση της SF1000 – όλα αυτά ενώ έχασε ουσιαστικά το FP1 με πρόβλημα στο intercooler.

Advertisement

Με 53 λεπτά να απομένουν για το φινάλε της 90λεπτης διαδικασίας, ο Albon έβαλε τη μαλακή γόμα της Pirelli και με αυτή κατέβηκε στο 1.27.364, όμως η απάντηση ήταν άμεση, με τον Lance Stroll της Racing Point να είναι 90 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος.

Advertisement

Ακριβώς στα μισά του FP2, ο Albon έχασε τον έλεγχο της RB16 στη στροφή Στόου και κατέληξε στις μπαριέρες, προκαλώντας εκτεταμένη ζημιά στο μονοθέσιό του και καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Advertisement

Δέκα λεπτά μετά είχαμε επανέρξη της δράσης αλλά στο υπόλοιπο της διαδικασίας δεν είδαμε τους χρόνους να πέφτουν. Πράγμα στο οποίο συνετέλεσαν η αυξημένες θερμοκρασίες αλλά και η αυξημένη ένταση του ανέμου που ξεπερνούσε τα 5 μίλια/δευτερόλεπτο.

Έτσι ο Stroll έκλεισε τη διαδικασία στην κορυφή, τον Albon δεύτερο και τις Mercedes να έχουν ανάμεσά τους τη Ferrari του Leclerc.

Όσο για τον Nico Hulkenberg που αντικαθιστά τον θετικό στον Covid-19 Sergio Perez, ήταν έβδομος, ξανά στα έξι δέκατα μακριά από τον teammate του.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Ουγγαρίας

Ανακοίνωσε άλλους τρεις αγώνες η F1!

Δεν θα τρέξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η F1