Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά και με διαφορά ο Verstappen στο FP1

Ελλάδα 1:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά και με διαφορά ο Verstappen στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά και με διαφορά ο Verstappen στο FP1

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, δέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ολοκλήρωσε την ωριαία διαδικασία με σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού, αφού η McLaren του Lando Norris και η Mercedes του Lewis Hamilton ήταν σχεδόν οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου μακριά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το γεμάτο θεατές Σίλβερστον υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 45.

Το FP1 είχε ιδιαίτερη σημασία, μιας και αυτό το τριήμερο διεξάγεται για πρώτη φορά το format με αγώνα σπριντ το Σάββατο, πράγμα που φέρνει τις κατατακτήριες δοκιμές σήμερα, Παρασκευή, αντί του FP2. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες είχαν περιορισμένο χρόνο δουλειάς στο κυνήγι του ιδανικού set up.

Advertisement
Advertisement

Έτσι είδαμε εξ αρχής δράση στο σιρκουί του Νορθάμπτονσιρ, με τον Hamilton να δείχνει αρχικά το δρόμο, ικανοποιώντας τους συμπατριώτες του. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών ο Valtteri Bottas πέρασε προσωρινά στην κορυφή αλλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε άμεση απάντηση.

Advertisement

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών πάτησαν γκάζι και οι Red Bull, με τον Sergio Perez να κατεβαίνει στο 1.28.855 και τον Verstappen να βρίσκει άλλα έξι δέκατα του δευτερολέπτου, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.28.179.

Advertisement

Όλα αυτά με τις RB16B και W12 να χρησιμοποιούν τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli και τον Ολλανδό να είναι 1.6 δευτερόλεπτα ταχύτερων του τρίτου Bottas.

Και με τη μαλακή γόμα, ο Verstappen κατέβηκε στο 1.27.035, την ώρα που ο Carlos Sainz είχε μία εντυπωσιακή έξοδο στη στροφή Village.

Advertisement

Παρότι με τη μέση γόμα, οι McLaren κινήθηκαν εντός δευτερολέπτου, με τον Lando Norris δεύτερο και να μένει εκεί και μετά τις πρώτες προσπάθειες του Lewis Hamilton με τη μαλακή γόμα. Έστω κι αν τους χώριζε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Η κατατακτήριες δοκιμές αρχίζουν στις 8 το βράδυ, ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:
Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)
Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris
Video: Ποιος οδηγός της F1 πήγε στην πίστα με Urus;