Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Ταχύτερος ο Vettel στο FP3

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιταλίας: Ταχύτερος ο Vettel στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Ταχύτερος ο Vettel στο FP3

FORMULA 1

Μετά τη διπλή πρωτιά του Charles Leclerc στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, στην τελευταία πρόβα ήταν η σειρά του Sebastian Vettel να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Έτσι η Scuderia Ferrari έκανε το τρία στα τρία και πάει με κεκτημένη ταχύτητα στο κυνήγι της Pole Position για τον εντός έδρας αγώνα της – το Ιταλικό Grand Prix που διεξάγεται στη θρυλική πίστα της Μόντσα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αυτή τη φορά ο ιταλικός βορράς αποδείχθηκε φιλόξενος σε ότι αφορούσε στις καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 39.

Όμως παρότι το χρονόμετρο άρχισε να μετράει κανονικά την προβλεπόμενη ώρα, το pit lane παρέμενε κλειστό καθώς οι κριτές ολοκλήρωναν την απομάκρυνση των sausage-kerbs στη στροφή Παραβόλικα, απόφαση που πάρθηκε μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα στη Formula 3, όταν και απογειώθηκε το μονοθέσιο του Alex Peroni – ευτυχώς χωρίς συνέπειες.

Η δράση άρχισε με καθυστέρηση δέκα λεπτών, με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν και τις τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών της Pirelli, καθώς με την Παρασκευή σχεδόν χαμένη λόγω καιρικών συνθηκών, οι ομάδες είχαν πολλή δουλειά στον τομέα της αξιολόγησης ενόψει των επίσημων διαδικασιών του δέκατου-τέταρτου γύρου της σεζόν.

Advertisement

Οι Ferrari περίμεναν ένα δεκάλεπτο ακόμα για να βγουν στην πίστα και όταν το έκαναν, ήταν εξ αρχής ταχύτερες του ανταγωνισμού, με τον Sebastian Vettel στο 1.20.611. Στα μισά της ωριαίας διαδικασίας ο teammate του, Charles Leclerc, κατέβηκε στο 1.20.452, την ώρα που οι Mercedes δοκίμαζαν τη μέση γόμα, με το μυαλό όχι στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά τον αγώνα.

Advertisement

Δεκαπέντε λεπτά πριν το φινάλε του FP3 οι Ιταλοί έστειλαν ξανά στην πίστα τα μονοθέσιά τους με μαλακή γόμα. Ο Vettel σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.20.331, την ώρα που οι αγωνοδίκες ακύρωναν το χρόνο του Leclerc – όπως είχαν ήδη κάνει αρκετές φορές για οδηγούς που είχαν υπερβεί τα όρια της αγωνιστικής διαδρομής.

Λίγο μετά, ο Max Verstappen μπήκε σφήνα ανάμεσα στα κόκκινα μονοθέσια με τη Red Bull Honda, όντας μόλις 32 χιλιοστά πίσω από τον Vettel. Τρίτος πέρασε ο Valtteri Bottas με τη Mercedes, την ώρα που ο Lewis Hamilton έβλεπε την πλάτη και της Renault του Daniel Ricciardo!

Στα τελικά στάδια δεν άλλαξε η κατάσταση στην κορυφή, με μοναδική διαφορά την τελική προσπάθεια του Leclerc  με την οποία «ισοφάρισε» την επίδοση του Bottas.

Αναλυτικά η κατάταξη: