Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Γερμανίας: Ταχύτερος ο Ricciardo στο FP1

Ελλάδα 5:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Γερμανίας: Ταχύτερος ο Ricciardo στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Γερμανίας: Ταχύτερος ο Ricciardo στο FP1

FORMULA 1

Τέσσερα χιλιοστά του δευτερολέπτου ήταν αρκετά για να κρίνουν τη μάχη της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του γερμανικού Grand Prix, ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Daniel Ricciardo σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.13.525, εκτοπίζοντας από την κορυφή τον Lewis Hamilton, σε μία περίοδο όπου οι διαφορές ανάμεσα σε Red Bull Racing, Mercedes και Ferrari ήταν μικρές.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Χόκενχαϊμρινγκ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρινό καιρό, θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 37. Τα νέα πρόσωπα ήταν ο Antonio Giovinazzi που για αυτή την περίοδο αντικατέστησε τον Marcus Ericsson στην Alfa Romeo Sauber και ο Nicholas Latifi που οδηγούσε το μονοθέσιο του Esteban Ocon για λογαριασμό της Force India.

Advertisement
Advertisement

To πρώτο 20λεπτο η δράση στο γερμανικό σιρκουί ήταν περιορισμένη και όταν βγήκαν όλοι οι «μεγάλοι» ήταν ο Max Verstappen αυτός που έδειχνε αρχικά το δρόμο. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου είχαμε ένα ασυνήθιστο συμβάν, καθώς ο Giovinazzi βγήκε από το γκαράζ της Sauber και αμέσως μετά «πέταξε» το κάλυμμα του κινητήρα του μονοθεσίου του, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Advertisement

Βάζοντας την ultra soft γόμα ελαστικών της Pirelli (διαθέσιμες είναι ακόμα οι soft και medium) ο Ricciardo με τον έτερο «ταύρο» κατέβηκε αρχικά στο 1.14.622 κι αμέσως μετά το 1.14.467, όμως αμέσως μετά ο Hamilton «πυροβόλησε» στο 1.14.181 με τα soft ελαστικά – επίδοση που ήταν δύο δέκατα κάτω από το χρόνο της Pole Position το 2016 (πέρυσι η F1 δεν «έτρεξε» στη Γερμανία)

Μετά την επιστροφή του πρώτου σετ ελαστικών στην Pirelli, άρχισαν οι δοκιμές όλων με τα ultra soft ελαστικά. Με αυτά ο Valtteri Bottas κατέβηκε επί τόπου στο 1.13.903, ο Verstappen απάντησε κινούμενος δύο δέκατα ταχύτερα και τον Hamilton άλλο τόσο με τη συμπλήρωση της μίας ώρας!

Λίγο αργότερα ο Nico Hulkenberg όργωσε την αμμοπαγίδα της στροφής 12 με τη Renault ενώ ο Ricciardo βρήκε στο διάβα του ένα παράξενο εμπόδιο που έμοιαζε με κουτάκι μπύρας. Όμως αυτό φαίνεται πως δεν πλήγωσε το πάτωμα της RB14 αφού ο Αυστραλός κατέβηκε στο 1.13.525, όντας τέσσερα χιλιοστά του δευτερολέπτου κάτω από την επίδοση του Hamilton!

Δεν υπήρξε ταχύτερος γύρος και ο Αυστραλός βρέθηκε στην κορυφή του FP1 για πρώτη φορά από το Μονακό. Ωστόσο, η Red Bull Racing έχει προχωρήσει σε αλλαγές στην υβριδική μηχανή του, με αποτέλεσμα να εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την ουρά του grid.

Θύμα της στροφής 12 υπήρξε και ο Pierre Gasly της Toro Rosso ενώ ο Carlos Sainz έκανε μόνο 10 γύρους λόγω διαρροής στη Renault.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

hocken18-fp1-times640