Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έτοιμοι να μποϋκοτάρουν το GP Γερμανίας οι οδηγοί

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμοι να μποϋκοτάρουν το GP Γερμανίας οι οδηγοί

FORMULA 1

Έτοιμοι να μποϋκοτάρουν το GP Γερμανίας οι οδηγοί

FORMULA 1

Απρόβλεπτη εξέλιξη στο θέμα των ημερών στον μαγικό κόσμο της Formula 1, που δεν είναι άλλο από τα ελαστικά. Μετά τις 4 αστοχίες στο Silverstone, οι οδηγοί προειδοποιούν πως αν επαναληφθεί το φαινόμενο, θα αποχωρήσουν από τον αγώνα! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του συνδέσμου των πιλότων της Formula 1, γνωστού ως GPDA, που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στα paddock του σιρκουί του Nurburgring που φιλοξενεί το προσεχές Σαββατοκύριακο τον ένατο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Pirelli πως τα νέα ελαστικά με ιμάντα κέβλαρ δεν θα έχουν την ίδια τύχη με εκείνα των Λούις Χάμιλτον, Φελίπε Μάσα, Σέρχιο Πέρες και Ζαν-Ερίκ Βερν στη Μεγάλη Βρετανία, οι οδηγοί παραμένουν επιφυλακτικοί.

Η ανακοίνωσή τους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι οδηγοί του GPDA θέλουμε να εκφράσουμε τον βαθύ μας προβληματισμό για όσα συνέβησαν στο Silverstone. Δεχόμαστε πως οι αλλαγές που έγιναν στα ελαστικά, θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν θα συμβούν ανάλογα περιστατικά στο Grand Prix Γερμανίας. Είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τα μονοθέσια μας στο όριο, όπως πάντα και όπως προσδοκούν από εμάς οι ομάδες, οι χορηγοί και οι οπαδοί μας. Ωστόσο, οι οδηγοί αποφασίσαμε πως αν προκύψουν ανάλογα προβλήματα, θα αποσυρθούμε άμεσα από το GP Γερμανίας καθώς αυτό το πρόβλημα που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή οδηγών, κριτών και θεατών».

Advertisement
Advertisement

Μένει να δούμε αν η Pirelli έχει πράγματι την απάντηση στα προβλήματα, ώστε ο αγώνας της Κυριακής να κυλήσει χωρίς απρόοπτα.