Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αίσιο φινάλε για Ricciardo

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αίσιο φινάλε για Ricciardo

FORMULA 1

Αίσιο φινάλε για Ricciardo

FORMULA 1

Παρά το κακό του ξεκίνημα στο Grand Prix Μονακό όπου από την τρίτη θέση έπεσε στην πέμπτη,  ο Daniel Ricciardo κατάφερε στον τερματισμό να βρεθεί στις θέσεις βάθρου (κι ας μην έχουν βάθρο στο Πριγκιπάτο), πιέζοντας μάλιστα τη Mercedes του Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά το τέλος του αγώνα, ο 24χρονος δήλωσε για τους 78 γύρους που είχαν προηγηθεί: «Ο αγώνας μου ζωντάνεψε προς το τέλος. Δεν εκκίνησα καλά και η απόσταση μέχρι την πρώτη στροφή είναι πολύ μικρή, με αποτέλεσμα να χάσω θέσεις. Έπειτα πέρασα τον Sebastian λόγω των προβλημάτων αξιοπιστίας που αντιμετώπισε αλλά και τον Kimi που είχε κλαταρισμένο ελαστικό. Επέστρεψα λοιπόν στη θέση που θα έπρεπε να βρίσκομαι. Μετά την επανεκκίνηση προφύλασσα τα ελαστικά μου ώστε να εξασφαλίσω πως θα αντέξουν μέχρι το τέλος. Έτσι, όταν φτάσαμε 20 γύρους πριν τον τερματισμό και κρίναμε πως η κατάστασή τους ήταν πολύ καλή, άρχισα να πιέζω. Ήταν η πρώτη φορά σε όλο τον αγώνα που πραγματικά ένιωθα πως οδηγούσα και κατάφερα σύντομα να πιάσω τον Lewis. Απόλαυσα τη μάχη αλλά δεν μπορούσα να τον περάσω. Τουλάχιστον ο αγώνας μου ολοκληρώθηκε καλύτερα απ’ ότι ξεκίνησε».

Advertisement
Advertisement

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη φορά που ο Αυστραλός ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση. Προηγήθηκαν οι τέταρτες θέσεις σε Μαλαισία και Μπαχρέιν ενώ τερμάτισε στο βάθρο και στην Αυστραλία αλλά μηδενίστηκε στην πορεία για παρατυπία στη στιγμιαία ροή καυσίμου.

Με τους 15 βαθμούς που πήρε στο Μονακό, ο Ricciardo βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης των οδηγών με 54 πόντους, επτά λιγότερους από τον Fernando Alonso.