Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έπρεπε να επιβληθούν νωρίτερα οι αλλαγές στα ελαστικά!

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έπρεπε να επιβληθούν νωρίτερα οι αλλαγές στα ελαστικά!

FORMULA 1

Έπρεπε να επιβληθούν νωρίτερα οι αλλαγές στα ελαστικά!

FORMULA 1

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς πιστεύει πως η Pirelli έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αλλαγές στα ελαστικά πριν το Grand Prix του Σίλβερστον – παρά την αντίθετη γνώμη κάποιων ομάδων. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Η Ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών ήθελε να προχωρήσει σε αλλαγές στο σκελετό των ελαστικών της μετά το Ισπανικό GP όπου παρατηρήθηκαν οι πρώτες αποκολλήσεις πέλματος. Υπήρχαν όμως αντιδράσεις από συγκεκριμένες ομάδες (σ.σ: Ferrari, Force India, Lotus) που δεν ήθελαν αλλαγές θεωρώντας πως αυτές θα αποβούν εις βάρος τους. Μετά όμως από τις αστοχίες στο Σίλβερστον όλοι υποχώρησαν για λόγους ασφαλείας.

Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς σημείωσε: «Όταν κάνεις λάθος και είναι σίγουρο ότι σ’ αυτή την περίπτωση κάναμε λάθος υπάρχει πάντα περιθώριο να το παραδεχτείς. Υπήρχε ο φόβος των αντιδράσεων στα media αλλά υπήρχαν και θέματα με τα ελαστικά. Δεν το αναγνωρίσαμε εγκαίρως καθότι η κάθε ομάδα κοιτά πρώτα απ’ όλα το συμφέρον της. Είχα πει στην Pirelli πολύ πριν το Σίλβερστον ότι δε μετράει η γνώμη των ομάδων σ’ αυτό το θέμα. Αυτοί είναι οι ειδικοί των ελαστικών και είναι ευθύνη τους να μας προμηθεύουν με ασφαλή ελαστικά. Έπρεπε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Στην Pirelli εγκλωβίστηκαν ακούγοντας τη γνώμη των ομάδων και συζητώντας μ’ αυτούς που δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτα. Τελικά αν δείτε το αποτέλεσμα στη Γερμανία όπου άλλαξε ο ιμάντας στα πίσω ελαστικά δεν υπήρξε καμία δραματική μεταβολή στην ανταγωνιστικότητα των ομάδων. Επίσης δε θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι δραματικά με τα νέα ελαστικά στην Ουγγαρία. Απλά το διαφορετικό σχήμα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί στην αεροδυναμική σήραγγα και γι’ αυτό οι ομάδες θα έχουν πολύ δουλειά με τα νέα ελαστικά στην πίστα. Δε μπορεί κανείς να προβλέψει πως θα επηρεάσει αυτό τις ισορροπίες δυνάμεων αλλά δεν βλέπω τον τρόπο να προκαλέσει δραματικές αλλαγές».

Επιχειρηματολογώντας πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πωλ Χέμπερι τόνισε: «Μερικές φορές παραείμαστε καλά παιδιά, προσπαθώντας να τα κάνουμε όλα σωστά. Κάθε φορά που προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές μπλέκουμε σε αντιδράσεις. Μας ενδιαφέρει μόνο να κάνουμε τη δουλειά μας και όχι να ευνοήσουμε μια συγκεκριμένη ομάδα».

Advertisement
Advertisement