Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επιτέλους χαμογέλασε ο Horner

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιτέλους χαμογέλασε ο Horner

FORMULA 1

Επιτέλους χαμογέλασε ο Horner

FORMULA 1

Μετά από εννέα δύσκολους για τη Red Bull Racing αγώνες μέσα στο 2015, το Grand Prix Ουγγαρίας αποτέλεσε… αγωνιστική όαση για τους τετράκις παγκόσμιους πρωταθλητές.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Η αυστριακή ομάδα είχε και τους δύο οδηγούς της στο βάθρο του επεισοδιακού αγώνα του Χανγκαρόρινγ, με τον Daniil Kvyat να τερματίζει δεύτερος, στο καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του! Παρά το… δράμα που αντιμετώπισε στην πορεία του 70 γύρων αγώνα, τον πλαισίωσε ο Daniel Ricciardo.

Μετά το φινάλε του αγώνα στην Ουγγαρία, ο επικεφαλής της RBR Christian Horner, δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από τη διπλή παρουσία των οδηγών του στο Top3.

Advertisement
Advertisement

«Ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα μας, με τη δεύτερη θέση του Dany που σήμανε και την παρθενική του παρουσία στο βάθρο και την τρίτη θέση του Daniel. Αμφότεροι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα χαρακτηριστικά αυτού του σιρκουί. Η στρατηγική που είχαμε ακολουθήσει στην περίπτωση του Daniel απέδωσε καρπούς χάρη στην είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα. Εκμεταλλεύτηκε τη χρήση νέου σετ ελαστικών μαλακής γόμας και πέρασε τον Lewis (Hamilton), με αποτέλεσμα να φτάσει να απειλεί τον Nico (Rosberg). Δυστυχώς η μεταξύ τους επαφή του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη αλλά ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν. Όσο για τον Dany, είχε δύσκολη εκκίνηση, όμως κατάφερε να ανακάμψει και να τερματίσει δεύτερος. Ήταν ιδανικό αποτέλεσμα ενόψει του καλοκαιρινού διαλείμματος αλλά και για το πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών της Red Bull, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει όλοι οι οδηγοί της πρώτης τετράδας στο σημερινό αγώνα», είπε ο Horner στην επίσημη επισκόπηση του ουγγρικού Grand Prix από την ομάδα με έδρα στο Μίλτον-Κινς.

kvyat-hungary15-act-c640