Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Στη McLaren o Sainz!

Ελλάδα 20:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στη McLaren o Sainz!

FORMULA 1

Επίσημο: Στη McLaren o Sainz!

FORMULA 1

Η McLaren θέλει τελικά τον… Ισπανό της αφού τη θέση του Fernando Alonso που αποχωρεί στο τέλος της σεζόν που διανύουμε, θα πάρει ο Carlos Sainz Jr!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο γιος του θρύλου των ράλι ήταν καιρό τώρα στο ραντάρ της βρετανικής ομάδας, ωστόσο, αγωνιζόταν φέτος στη Renault ως «δανεικός» από τη Red Bull, η οποία είχε περιθώριο έως τον Σεπτέμβριο να τον πάρει πίσω. Ωστόσο, όπως φημολογείται η σχέση του με τον Max Verstappen δεν ήταν και η καλύτερη έτσι η RBR αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον Sainz!

Έτσι ο 23χρονος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη McLaren, του οποίου οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές. Εκτιμάται πάντως πως το όνομά του προκρίθηκε με τις ευλογίες του Alonso, ο οποίος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τη διοίκηση της ιστορικής ομάδας.

Advertisement
Advertisement

«Ήμουν υποστηρικτής της McLaren όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Είναι ένα σπουδαίο όνομα στο σπορ, με απίστευτη κληρονομιά και η λίστα οδηγών της McLaren περιλαμβάνει πολλούς ήρωες της Formula 1. Φυσικά ο Fernando είναι ανάμεσά τους, είναι λοιπόν ξεχωριστό που θα πάρω τη θέση του ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς Ισπανών οδηγών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στη McLaren που μου δίνουν τη δυνατότητα να εκπληρώσω ένα παιδικό μου όνειρο. Η ομάδα έχει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και ανυπομονώ να αποτελέσω ρόλο κλειδί στο ταξίδι επιστροφής της στις επιτυχίες», είπε ο Μαδριλένος.

Ο Sainz που αγωνίζεται με το #55, μετράει ήδη 72 Grand Prix με τις Scuderia Toro Rosso και Renault. Ήταν μάλιστα δυσαρεστημένος όταν η Red Bull προβίβασε στην πρώτη ομάδα τον Verstappen αντί εκείνου, πράγμα που προφανώς σχετίζεται με την αδυναμία συνύπαρξης τους στους ταύρους.

Advertisement

Όλα αυτά, τον έφεραν στην αγκαλιά της McLaren, κάνοντας τον επικεφαλής της βρετανικής ομάδας Zak Brown να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για την απόσπαση της υπογραφής του Carlos Jr.

Sainz-Hocken16-a640

Advertisement

«Παρότι είναι μόλις 23 ετών, μαζί μας θα ξεκινήσει την πέμπτη του σεζόν στο σπορ και θα φέρει μαζί του εμπειρία – τόσο σε ότι αφορά στη Formula 1 όσο και στη συνεργασία με τη Renault (σ.σ. παρέχει υβριδικές μηχανές στη McLaren). Δεν είναι μυστικό πως ο Carlos είναι μεγάλος θαυμαστής του Fernando και είναι ιδανικός για να πάρει τη θέση του, ως ένας Ισπανός με θρυλικό όνομα για τον μηχανοκίνητου αθλητισμό. Νομίζω πως θα ταιριάξει απόλυτα με τη McLaren και είμαστε  ενθουσιασμένοι που θα τον έχουμε μαζί μας τα επόμενα χρόνια», είπε ο Αμερικανός.

Όσο για τον teammate του το 2019, ακόμα ουδείς γνωρίζει το όνομά του. Ο νυν οδηγός της McLaren, Stoffel Vandoorne, φαίνεται να έχει χάσει πόντους διανύοντας μία ακόμα μέτρια σεζόν όπου ηττάται κατά κράτος από τον Alonso. Παραμένει πάντως το φαβορί για τη θέση, με σημαντικότερους αντιπάλους τον Esteban Ocon τον οποίο η Mercedes θέλει να «δανείσει» σε μία ανταγωνιστική ομάδα και το 2019 αλλά και τον Lando Norris. Ο ταλαντούχος οδηγός θεωρείται αστέρι του αύριο, ωστόσο μετά τη φετινή εμπειρία του στη Formula 2, είναι πιθανό η McLaren να επιδιώξει να μην τον… «κάψει».

Όσο για τη Red Bull, η απελευθέρωση του Sainz δείχνει πως προσανατολίζεται στο να ανεβάσει στην πρώτη ομάδα τον ταλαντούχο Pierre Gasly.

Advertisement