Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Μένει στη Lotus F1 ο Grosjean

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Μένει στη Lotus F1 ο Grosjean

FORMULA 1

Επίσημο: Μένει στη Lotus F1 ο Grosjean

FORMULA 1

Ήταν θέμα χρόνου αλλά να που τελικά ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση. Ο Romain Grosjean θα οδηγεί για λογαριασμό της Lotus F1 Team και την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Teammate του θα είναι και το 2015 ο Pastor Maldonado.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Γάλλος συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη ομάδα από την… προηγούμενη αγωνιστική ζωή της, όταν λειτουργούσε ως Renault. Ήταν μέλος του προγράμματος εξέλιξης νέων οδηγών και έκανε ντεμπούτο το 2009.

Το 2011 με την ομάδα πλέον να αγωνίζεται ως Lotus Renault, επέστρεψε ως δοκιμαστής και από την επόμενη σεζόν ως επίσημος οδηγός, με τρεις παρουσίες στο βάθρο. Πρόσθεσε πέρυσι στο ενεργητικό του άλλες έξι. Φέτος, σε μία πολύ δύσκολη σεζόν για την ομάδα από το Ένστοουν, έχει βαθμολογηθεί μόνο δύο φορές.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ο Grosjean δεν χάνει την πίστη του στην ομάδα και ελπίζει πως το 2015 όπου η E23 θα χρησιμοποιεί τη σαφώς πιο ανταγωνιστική μονάδα ισχύος της Mercedes, θα επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Είναι φανταστικό που το 2015 θα συνεχίσω τη συνεργασία μου με τη Lotus F1 Team και που έχω την υποστήριξη όλων στο Ένστοουν. Δεν είναι μυστικό πως φέτος είχαμε μία πολύ δύσκολη σεζόν αλλά είμαστε όλοι αποφασισμένοι να επιστρέψουμε σε σημείο που να βαθμολογούμαστε σε σταθερή βάση το 2015. Έχω περάσει πολύ καιρό στο Ένστοουν τους τελευταίους μήνες και είμαι πολύ αισιόδοξος για τις δυνατότητες της E23, πιστεύω πως θα μας επαναφέρει στα γνωστά επίπεδα απόδοσής μας“, τόνισε ο 28χρονος.

Από πλευράς της Lotus, στην ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών αναφέρθηκε ο πρόεδρος και επικεφαλής της ομάδας, Gérard Lopez: “Με μεγάλη ευχαρίστηση επισημοποιούμε την παραμονή του Romain Grosjean στην ομάδα μας. Μαθαίνεις πολλά για έναν οδηγό όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται θετικά και ο Romain ήταν αλάνθαστος φέτος, παρά τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες τέθηκε αντιμέτωπος. Ξέρουμε πως μπορεί να πάρει πάντα τα μέγιστα από το μονοθέσιο που έχει στη διάθεσή του, γι’ αυτό ανυπομονούμε να δούμε τι θα μπορεί να κάνει χρησιμοποιώντας μονάδες ισχύος της Mercedes-Benz power το 2015“.

Advertisement