Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Και το 2018 στη McLaren o Alonso (video)

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και το 2018 στη McLaren o Alonso (video)

FORMULA 1

Και το 2018 στη McLaren o Alonso (video)

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τη Honda και την νέα συνεργασία με τη Renault από το 2018, ο Fernando Alonso πείστηκε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη McLaren!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών που μετά το… επεισοδιακό 2007, μετράει τρία απογοητευτικά χρόνια λόγω των ανίσχυρων και αναξιόπιστων ιαπωνικών υβριδικών κινητήρων, έρχεται να βάλει ένα ακόμα κομμάτι του παζλ του 2018 στη θέση του. Δεν ανακοινώθηκε η χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου, ούτε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε σχετικά: «Είναι φανταστικό που μπορώ να συνεχίσω τη συνεργασία μου με όλους εδώ στη McLaren. H καρδιά μου μου έλεγε να μείνω και ειλικρινά νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ. Είναι μία φανταστική ομάδα, με απίστευτους ανθρώπους, με ζεστασιά και φιλικότητα που δεν βίωσα πουθενά αλλού στη Formula 1. Είμαι πολύ χαρούμενος που τρέχω για αυτή. Όμως είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός πως η McLaren έχει το τεχνολογικό υπόβαθρο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να φτάσει πολύ γρήγορα σε σημείο να κερδίζει αγώνες και πρωταθλήματα στη Formula 1.
Παρότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν εύκολα, ποτέ δεν ξεχάσαμε πως να κερδίζουμε και πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε ξανά σύντομα. Τα τρία τελευταία χρόνια μας επέτρεψαν να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε το μέλλον, να χτίσουμε το μέλλον και ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι. Είμαι ενθουσιασμένος για όσα αυτό κρύβει για εμάς και δουλεύω ήδη σκληρά για να είμαστε επιτυχημένοι
».

Advertisement
Advertisement

alonso-bahrain17-f640

Από την πλευρά της η McLaren έκανε ότι μπορούσε για να τον πείσει να μείνει. Ήταν άλλωστε ίσως το βασικό μέλημα του εκτελεστικού διευθυντή του McLaren Technology Group, Zak Brown, που έχει αναπτύξει πολύ στενές σχέσεις με τον Ισπανό.

«Είμαι κατενθουσιασμένος που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως ο Fernando θα παραμείνει στη McLaren. Αποτέλεσε σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για όλο τον οργανισμό μας αυτά τα τρία χρόνια, είναι απίστευτος άνθρωπος και ένας από τους πιο επιτυχημένους και ταλαντούχους οδηγούς αγώνων της σύγχρονης εποχής. Ήταν λογικό να συνεχίσουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Θα πάμε στη σεζόν του 2018 με ισχυρή αυτοπεποίθηση πως θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Ο Fernando κατανοεί πλήρως και στηρίζει την κατεύθυνση την οποία παίρνουμε. Οι μέτοχοι μας έχουν φιλόδοξα πλάνα για όλο τον Όμιλο και η επιτυχία στη Formula 1 αποτελεί κεντρικό πυλώνα αυτής της στρατηγικής. Με τον Fernando, αναμφίβολα έχουμε τον οδηγό που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο επιστροφής στις νίκες στη Formula 1», είπε ο 45χρονος Αμερικανός.

Advertisement

alonso-spa17-pirelli-b640

Κι αν ο Alonso αποτελεί ισχυρό χαρτί σε ότι έχει να κάνει με τη δημοφιλία της McLaren και την προσέλκυση χορηγών και γενικότερου ενδιαφέροντος, υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί που όπως τονίζει ο αγωνιστικός διευθυντής της ιστορικής ομάδας, Eric Boullier, ο οδηγός από το Οβιέδο είναι ανεκτίμητος.

Advertisement

«Με τον Fernando, έχεις τον καλύτερο δυνατό οδηγό για να φέρει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα. Νομίζω όλοι στη Formula 1 συμφωνούν σε αυτό. Ήταν πάντα ξεκάθαρο για μένα πως αγαπά αυτή την ομάδα και πως ήθελε να μείνει. Η ανακοίνωση αυτή δείχνει πόσο αφοσιωμένος είναι στο να συνεχίσει και να κερδίσει ως οδηγός της McLaren. Παρότι συχνά στα προηγούμενα τρία χρόνια εξέφραζε την απογοήτευσή του, νιώθουμε πως πλέον μπορούμε να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας σε εκείνον και να του χαρίσουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο την επόμενη σεζόν», τόνισε ο Γάλλος.

MCLAREN2017-DRIVERS-A640

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει στην προσπάθεια της McLaren να επιστρέψει στις επιτυχίες η σταθερότητα στο οδηγικό δίδυμο. Καθώς στο πλευρό του 35χρονου θα είναι και την επόμενη αγωνιστική σεζόν ο ταλαντούχος Stoffel Vandoorne:  «Η σταθερότητα στη σύνθεσή μας είναι ένα από αυτά τα συχνά καθοριστικά στοιχεία που βοηθούν μία ομάδα να διατηρήσει θετική πορεία. Με τους Fernando και Stoffel είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να ξεκινάμε το γράψιμο ενός φρέσκου κεφαλαίου στην ιστορία μας, με το καλύτερο δίδυμο οδηγών στην F1».

Advertisement

Δείτε τον ευρηματικό τρόπο με τον οποίο η McLaren ανακοίνωσε την παραμονή του Alonso, στο video που ακολουθεί…