Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Επιστρέφει στην Toro Rosso o Kvyat

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Επιστρέφει στην Toro Rosso o Kvyat

FORMULA 1

Επίσημο: Επιστρέφει στην Toro Rosso o Kvyat

FORMULA 1

Ήταν σενάριο που ακουγόταν έντονα στα paddock και πλέον, στο κατάλληλο μέρος μιας και η Formula 1 «τρέχει» αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ρωσία, επισημοποιήθηκε: ο Daniil Kvyat επιστρέφει στη Scuderia Toro Rosso!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Παρότι είναι μόλις 24 ετών, ο Ρώσος ξεκινάει ήδη την… τρίτη του θητεία ως επίσημος οδηγός της ιταλικής ομάδας! Έκανε με αυτή το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2014 αγωνιζόμενος για λογαριασμό της και τη σεζόν που ακολούθησε, ενώ το 2016 πήρε προαγωγή στη Red Bull Racing αλλά υποβιβάστηκε πάλι στη δεύτερη ομάδα από το Ισπανικό Grand Prix (όταν παραχώρησε τη θέση του στον Max Verstappen).

Πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν στην STR, ήταν απών σε Μαλαισία και Ιαπωνία, έτρεξε με την STR12 στο Τέξας και μετά τέθηκε εκτός «οικογένειας» Red Bull, μεταπηδώντας στη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, με την Toro Rosso να καλείται να καλύψει το κενό του Pierre Gasly που το 2019 θα τρέχει με την πρώτη ομάδα, ο οδηγός από την Ούφα επιστρέφει ξανά, σε μία συνεργασία… σίριαλ!

kvyat-hun17-f640

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Red Bull και την Toro Rosso που μου δίνουν την ευκαιρία να τρέξω ξανά στην F1 και κυρίως γιατί επιστρέφω σε μία ομάδα που γνωρίζω καλά. Πάντα ένιωθα σαν στο σπίτι μου εκεί και είμαι σίγουρος πως έτσι θα είναι και του χρόνου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Ferrari που εμπιστεύτηκε τις ικανότητές μου, δίνοντάς μου ρόλο οδηγού εξέλιξης. Παρότι τα καθήκοντά μου περιορίζονταν στον προσομοιωτή, έμαθα πολλά, νιώθω πιο δυνατός και καλύτερα προετοιμασμένος απ’ ότι όταν έφυγα από την Toro Rosso. Δεν το έβαλα κάτω, είμαι ακόμα νέος, σε καλή κατάσταση και ήμουν πάντα έτοιμος για την επόμενη ευκαιρία. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχω όσα η ομάδα περιμένει από εμένα και ανυπομονώ να πιάσω δουλειά», είπε ο Kvyat.

Advertisement

Από την πλευρά της ομάδας με έδρα στη Φαένζα της Ιταλίας, μίλησε ο διευθυντής της, Franz Tost.

«Πιστεύω πως ο Daniil άξιζε μία ακόμα ευκαιρία στη Formula 1. Είναι ένας ικανότατος οδηγός, με φυσική ταχύτητα, την οποία έχει επιδείξει πολλές φορές στην καριέρα του. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει κάποιες δύσκολες καταστάσεις αλλά είμαι σίγουρος πως έχει ωριμάσει και εκτός πίστας, ώστε να μπορεί να μας δείξει τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του εντός αυτής», είπε με νόημα ο Αυστριακός.

Advertisement

Kvyat-bahrain16-a640

Ας δούμε αναλυτικά πως διαμορφώνεται ως τώρα το grid του 2019:

Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel Charles Leclerc
Red Bull Racing Max Verstappen Pierre Gasly
Force India Lance Stroll ?
McLaren Carlos Sainz Lando Norris
Williams ? ?
Renault Daniel Ricciardo Nico Hulkenberg
Toro Rosso Daniil Kvyat ?
Haas Romain Grosjean Kevin Magnussen
Sauber Kimi Raikkonen Antonio Giovinazzi