Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Διατηρεί τη νίκη ο Verstappen

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Διατηρεί τη νίκη ο Verstappen

FORMULA 1

Επίσημο: Διατηρεί τη νίκη ο Verstappen

FORMULA 1

Μετά από τρεις ώρες αναμονής, τα αποτελέσματα του Grand Prix Αυστρίας επικυρώθηκαν και ο Max Verstappen είναι ο νικητής!

Advertisement
Advertisement

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν ενδελεχώς τη μάχη του με τον Charles Leclerc στον 69ο γύρο του αγώνα και έκριναν πως δεν έπρεπε να επιβάλλουν κάποια ποινή. Έτσι ο οδηγός της Red Bull Racing διατηρεί τους 25 βαθμούς της νίκης (+1 για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα), που είναι η πρώτη του για φέτος.

Όπως αποφάσισαν οι Nish Shetty, Silvia Bellot, Walter Jobst και Tom Kristensen, δεν υπήρχε σαφής υπαιτιότητα ενός εκ των δύο στη μεταξύ τους επαφή τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας στο Σπίλμπεργκ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της FIA ανέφερε: «Το μονοθέσιο 33 (Verstappen) προσπάθησε να προσπεράσει το μονοθέσιο 16 (Leclerc) στα φρένα για τη στροφή 3 στον γύρο 69. Στην προσπάθειά του, το μονοθέσιο 33 βρέθηκε δίπλα στο μονοθέσιο 16 και προσέγγισαν τη στροφή όντας πλάι-πλάι. Ήταν όμως σαφώς ανεπαρκής ο χώρος για να στρίψουν δύο μονοθέσια. Αμέσως μετά το apex, στην έξοδο της στροφής, υπήρξε επαφή ανάμεσα στα δύο μονοθέσια. Εξετάζοντας όλες τις συνθήκες, δεν θεωρούμε πως ένας εκ των δύο οδηγών ήταν εξ ολοκλήρου υπαίτιος για το συμβάν. Το θεωρούμε αγωνιστικό συμβάν».

Advertisement

Έτσι ο Verstappen είναι και επίσημα νικητής του ένατου αγώνα της σεζόν, χαρίζοντας στη Honda την πρώτη της καρό σημαία από το 2006 και το Grand Prix Ουγγαρίας.

Advertisement

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγιναν στο Red Bull Ring, πατώντας εδώ.