Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημα στη Williams o Paddy Lowe

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημα στη Williams o Paddy Lowe

FORMULA 1

Επίσημα στη Williams o Paddy Lowe

FORMULA 1

Ήταν θέμα χρόνου η επισημοποίηση της συνεργασίας της Williams με τον Paddy Lowe, όμως η ανακοίνωση αυτής αποκάλυψε πως ο Βρετανός δεν θα έχει απλά ρόλο… υπαλλήλου σε αυτή!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Ο Βρετανός ανέλαβε από τη 16η Μαρτίου το ρόλο του Επικεφαλής Τεχνικού, έχοντας την διοίκηση όλου του μηχανολογικού τμήματος στο Γκροβ. Όμως παράλληλα, πήρε μέρος του μετοχικού πακέτου της εταιρείας και απέκτησε μία θέση στο διοικητικό της συμβούλιο.

Ο Lowe αποτέλεσε θεμέλιο λίθο της τριετούς κυριαρχίας της Mercedes όντας τεχνικός διευθυντής της σε αυτή την εποχή των υβριδικών V6 Turbo. Όμως στην πραγματικότητα, επέστρεψε… σπίτι του, καθώς ξεκίνησε από τη Williams την καριέρα του στη Formula 1! Το μακρινό 1987 είχε ρόλο μηχανικού συστημάτων ελέγχου, δουλεύοντας τότε υπό την εποπτεία των Sir Patrick Head και Adrian Newey.

Advertisement
Advertisement

Στην εξαετία που έμεινε στην ιστορική ομάδα είχε παίξει όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση της, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του καινοτόμου συστήματος ενεργητικών αναρτήσεων που χάρισε τον τίτλο του 1992 στον Nigel Mansell με τη FW14B.

hill-lowe-williams640tall

Το 1993 μεταπήδησε στη McLaren στην οποία πέρασε δύο δεκαετίες έχοντας διαδοχικά το ρόλο του επικεφαλής σχεδιασμού και εξέλιξης, επικεφαλής μηχανικού, διευθυντή μηχανολογίας και τέλος του Τεχνικού Διευθυντή. Τον Ιούνιο του 2013, άλλαξε στρατόπεδο και πήγε στη Mercedes.

Advertisement

Συνολικά στα 29 χρόνια του στη Formula 1, έχει παίξει το ρόλο του στην κατάκτηση 5 πρωταθλημάτων κατασκευαστών, 7 πρωταθλημάτων οδηγών και σε 158 νίκες.

«Πάντα είχα σεβασμό προς τη Williams – την πρώτη μου ομάδα στην F1. Αποτελεί μεγάλη τιμή η επιστροφή μου σε αυτή και μάλιστα σε αυτό τον ηγετικό ρόλο. Ελπίζω να παίξω το ρόλο μου στην επιστροφή της στις επιτυχίες», είπε μεταξύ άλλων ο Lowe.

Advertisement