Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επέστρεψε στη McLaren o Mika Hakkinen

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επέστρεψε στη McLaren o Mika Hakkinen

FORMULA 1

Επέστρεψε στη McLaren o Mika Hakkinen

FORMULA 1

Κάνοντας ένα διάλειμμα στη συνεχή αρνητική δημοσιότητα αυτής της περιόδου, η McLaren έκανε μία ανακοίνωση που χαροποίησε πολλούς αφού ένταξε και πάλι στο δυναμικό της τον Mika Hakkinen!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Τον άνθρωπο με τον οποίο κατέκτησε τους τίτλους του 1998 και 1999, έναν γνήσιο gentleman. Όμως μία πάει το μυαλό σας σε κάποιο οργανωτικό ρόλο ή έστω αυτόν του μέντορα του Stoffel Vandoorne. Ο 48χρονος θα έχει ρόλο πρεσβευτή της εταιρείας, εξέλιξη που φαντάζει λίγο περίεργη δεδομένου πως αντίστοιχο ρόλο έχει και ο Jenson Button.

Η διαφοροποίηση στους ρόλους έχει ως εξής: ο Hakkinen ουσιαστικά θα συνεργάζεται με τον νέο Εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας, Zak Brown. Θα εστιάζουν στον τομέα του marketing, δουλεύοντας με τις ήδη συνεργαζόμενες εταιρείας αλλά αναζητώντας και νέες επαγγελματικές προοπτικές για την ομάδα. Πράγμα που βγάζει νόημα δεδομένης της δυσκολίας της McLaren να βρει μεγάλους χορηγούς τα τελευταία χρόνια, ως συνέπεια της κακής αγωνιστικής τους παρουσίας.

Advertisement
Advertisement

«Πάντα θεωρούσα τη McLaren το ‘σπίτι’ μου στη Formula 1. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα για την ομάδα αλλά πάντα πίστευα πως το θέμα δεν είναι ‘αν’ θα ανακάμψει αλλά το ‘πότε’. Και θέλω να παίξω το ρόλο μου στην ανάκαμψη αυτή», είπε ο Φινλανδός.

Την περίοδο 1993-2001 ο Hakkinen έτρεξε σε 130 Grand Prix για λογαριασμό της McLaren, κερδίζοντας 20 από αυτά.