Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ένα ομαδικό θαύμα…

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα ομαδικό θαύμα…

FORMULA 1

Ένα ομαδικό θαύμα…

FORMULA 1

Μπορεί ο Sebastian Vettel να μην πανηγύρισε την pole position για το Grand Prix Ισπανίας, πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ωστόσο μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών ήταν ικανοποιημένος και ευγνώμων προς τους μηχανικούς της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Κι αυτό διότι ανάμεσα στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Βαρκελώνη και τη μάχη της pole, χρειάστηκε  να αντικατασταθεί η υβριδική μηχανή στην SF70H του Γερμανού. Πράγμα που χρειάστηκε… φρενήρη ρυθμό και βοήθεια κι από την άλλη πλευρά του γκαράζ!

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, διότι χρειάστηκε να αλλάξουμε υβριδική μηχανή την τελευταία στιγμή. Ότι κάναμε σήμερα, έγινε για τους μηχανικούς μας. Όχι μόνο τους δικούς μου αλλά και εκείνους του Kimi που βοήθησαν. Τους ευχαριστώ όλους! Ήταν απίστευτο, πραγματοποίησαν αλλαγή μονάδας ισχύος σε λιγότερο από δύο ώρες! Αν δείτε ποτέ ένα μονοθέσιο αποσυναρμολογημένο, όλα τα εξαρτήματα, όλες τις βίδες και τα παξιμάδια που πρέπει να τοποθετηθούν, θα καταλάβετε πως ήταν ένα θαύμα που προλάβαμε να λάβουμε μέρος στις κατατακτήριες. Θα ήταν ωραία να τους ανταμείψω με την pole position αλλά ελπίζω να τους δώσω χαρά αύριο», είπε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Advertisement
Advertisement

Μέσω ασυρμάτου ο Vettel ακούστηκε να λέει απογοητευμένος πως… την είχε την pole position, αν δεν έκανε λάθος στο chicane του σιρκουί του Μονμελό.

«Έχω τρέξει τόσες φορές εδώ, έχω κάνει τόσους πολλούς γύρους αλλά και ακόμα δυσκολεύομαι στο τελευταίο chicane. Στην πρώτη μου προσπάθεια στο Q3 δεν ήμουν ικανοποιημένος, ήξερα πως θα μπορούσα να κάνω καλύτερο χρόνο. Η δεύτερη ήταν πολύ καλύτερη αλλά μέχρι το chicane», σημείωσε ο Vettel.