FORMULA 1

Έλληνας: Η καλύτερη ημέρα της ζωής μου

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έλληνας: Η καλύτερη ημέρα της ζωής μου

FORMULA 1

Έλληνας: Η καλύτερη ημέρα της ζωής μου

FORMULA 1

Η 17η Ιουλίου του 2013 είναι μία ημέρα που ο Ευτύχιος Έλληνας δεν θα ξεχάσει ποτέ αφού είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος στις δοκιμές εξέλιξης νέων οδηγών, με τη Marussia F1. Η πρώτη του εμπειρία, με μονοθέσιο της Formula 1 σε κανονική πίστα. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο Ελληνοκύπριος δεν αντιμετώπισε προβλήματα, κάλυψε 37 γύρους και με καλύτερη επίδοση στο 1.36.676, ήταν όγδοος στη πρωινή περίοδο της πρώτης ημέρας δοκιμών στο Silverstone και συνολικά ενδέκατος συμπεριλαμβανομένων και των απογευματινών επιδόσεων των άλλων οδηγών.

“Χωρίς αμφιβολία, ήταν η καλύτερη ημέρα της ζωής μου. Ήταν μία φανταστική εμπειρία που ξέρω πως θα θυμάμαι για πάντα. Νιώθω υπερήφανος που εκπροσώπησα τη χώρα μου και που είχα τόση υποστήριξη από τους συμπατριώτες μου στην Κύπρο. Έχω οδηγήσει ξανά το μονοθέσιο, στις δοκιμές σε ευθεία, στο Κεμπλ, όμως αυτή ήταν η πρώτη μου φορά με μονοθέσιο της Formula 1 σε κανονική πίστα και έμοιαζε σαν να το οδηγούσα πρώτη φορά! Στο ξεκίνημα της ημέρας έπρεπε να εξοικειωθώ με πολλά συστήματα. Παρότι έχω κάποια εμπειρία από πράγματα όπως η περίπλοκη διάταξη των διακοπτών του τιμονιού. Όμως και πάλι, ήταν πολλά νέα στοιχεία. Σήμερα χρησιμοποίησα για πρώτη φορά KERS και DRS και κατά τη διάρκεια του γύρου, έχεις πολλά να εξετάσεις. Σε μικρό χρονικό διάστημα βρήκα την αυτοπεποίθηση μου και μετά από μερικές σύντομες εξορμήσεις ενός γύρου στην πίστα, έκανα μεγαλύτερες αποστάσεις και άρχισα να κυνηγάω και χρόνους. Είμαι πολύ χαρούμενος από την απόδοση μου και η ομάδα ευχαριστημένη από εμένα. Έγινα αποδέκτης θετικών σχολίων και υποστήριξη απ’ όλους σε αυτή και δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά. Όλα πήγαν βάσει σχεδίου και προς το παρόν, δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα περισσότερο. Τώρα θα επικεντρωθώ στο πρωτάθλημα του GP3”, σχολίασε ο 21χρονος.

Advertisement
Advertisement