Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ελαστικά, στρατηγικές & καιρός ενόψει GP Γερμανίας

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελαστικά, στρατηγικές & καιρός ενόψει GP Γερμανίας

FORMULA 1

Ελαστικά, στρατηγικές & καιρός ενόψει GP Γερμανίας

FORMULA 1

Η ώρα του ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, του γερμανικού Grand Prix, πλησιάζει. Ας δούμε όλους τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη μάχη για την καρό σημαία.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ξεκινώντας από τις επιλογές στρατηγικής για τον αγώνα των 67 γύρων στο Χόκενχαϊμ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου της Pirelli, Mario Isola, όλα θα κριθούην από την πτώση στην απόδοση της Ultra Soft γόμας, αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Ξεχάστε τον καύσωνα της Παρασκευής, ο καιρός στη Γερμανία είναι παρόμοιος με αυτόν του Σαββάτου, με συννεφιά και τη βροχή να φλερτάρει με το Χόκενχαϊμ. Η λογική μιλάει για μία αλλαγή, ελαστικών.

Θυμίζουμε πως σε αυτόν τον αγώνα η Pirelli δεν έχει επιλέξει γόμες με διαδοχική θέση στη γκάμα της. Από την ultra που είναι αυτή την οποία οι πρώτοι δέκα του grid θα χρησιμοποιήσουν υποχρεωτικά στην εκκίνηση, μετά πάμε στη soft και τη medium. Κι εκεί αναμένεται να δούμε ποικιλία επιλογών. Το ίδιο συνέβη άλλωστε και στον αγώνα της Κίνας όπου ήταν διαθέσιμος ο ίδιος συνδυασμός γομών.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά σε μία πίστα όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η ελκτική πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα. Η προσεκτική διαχείριση των πίσω ελαστικών είναι σημαντική. Η επιφάνεια του οδοστρώματος είναι σχετικά λεία οπότε δεν περιμένουμε υψηλή φθορά ή θερμική καταπόνηση.

pirelli-ger18-infographic-preview-a640tall

Ας δούμε όμως πόσα σετ, από ποια γόμα και σε τι κατάσταση έχει στη διάθεσή του κάθε ένας εκ των είκοσι μονομάχων του σημερινού Grand Prix. Όλοι οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους από ένα νέο σετ medium γόμας. Οι πρώτοι τρεις του grid, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas και Kimi Raikkonen, έχουν μάλιστα ακριβώς τις ίδιες διαθέσιμες επιλογές. Από ένα νέο σετ soft, ένα νέο set ultra και τρία πατημένα σετ ultra.

Advertisement

Αντίθετα, οι Lewis Hamilton και Daniel Ricciardo που ήταν απόντες από το Q2 και το Q3 στις κατατακτήριες δοκιμές, έχουν περισσότερα «όπλα». Από 4 και 3 φρέσκα σετ ultra αντίστοιχα, από ένα πατημένο ultra, ενώ ο Αυστραλός έχει δύο απάτητα σετ soft έναντι ενός του παγκόσμιου πρωταθλητή.

pirelli-ger18-infographic-setas4race640tall

Advertisement

Όλα αυτά ενώ οι τελευταίες καιρικές προβλέψεις μιλούν για πιθανότητα βροχής, ακόμα και καταιγίδας, κατά τη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο δεύτερο μισό του. Βέβαια έχουμε δει στο παρελθόν πολλές φορές τέτοιες προβλέψεις να μην επαληθεύονται.

Αν όμως επαληθευτούν, το γερμανικό Grand Prix μπορεί να αποκτήσει άγρια ομορφιά. H εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:10 ώρα Ελλάδας.

pirelli-hocken18-alonso-wet-a640tall

Advertisement