Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εγκώμιο Alonso για Ricciardo

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εγκώμιο Alonso για Ricciardo

FORMULA 1

Εγκώμιο Alonso για Ricciardo

FORMULA 1

Ο 32χρονος Ισπανός πιλότος της Ferrari είχε στο φινάλε του Γερμανικού GP μια εκπληκτική μονομαχία για την πέμπτη θέση με τον 25χρονο πιλότο της Red Bull.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Alonso που όπως αποκάλυψε εκ των υστέρων προσπαθούσε να ολοκληρώσει τον αγώνα με δυο αλλαγές ελαστικών συνειδητοποίησε στην πορεία πως αυτό δεν ήταν εφικτό. Έτσι άλλαξε σε στρατηγική 3 πιτ στοπ (12ος γύρος μαλακή γόμα, 33ος γύρος μαλακή γόμα, 55ος γύρος πολύ μαλακή γόμα) όμως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της πολύ μαλακής γόμας που έβαλε στο τέλος γιατί δεν επαρκούσε το καύσιμο. Ο Ισπανός χρειάστηκε να κάνει διαχείριση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας και όπως αποκάλυψε ο ίδιος εκ των υστέρων ήταν στο απόλυτο όριο.

Αναφερόμενος στη συγκλονιστική του μονομαχία με το Ricciardo ο Alonso τόνισε: «Η απόδοσή του είναι μια θετική έκπληξη από τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία έως σήμερα τα όσα κάνει είναι απίστευτα. Έχει επικρατήσει στους 7 από τους 10 αγώνες έναντι του teammate του οπότε προφανώς κάνει πολύ καλή δουλειά. Στη μεταξύ μας μάχη οδήγησε φανταστικά, πολύ έξυπνα. Πάντα έπαιρνε το slipstream αφού τον περνούσα και φρέναρε πολύ αργά, επιτίθονταν πολύ αργά στην είσοδο της στροφής και ποτέ δεν έκανε λάθος να χάσει την πορεία του. Είναι πολύ έξυπνος και επιπλέον σέβεται τους κανονισμούς. Ήταν σπουδαία μονομαχία».

Advertisement
Advertisement

Δεν αποκλείεται μ’ αυτό το εγκώμιο ο Alonso λέγοντας ουσιαστικά την αλήθεια να προσπαθεί να πικάρει το Vettel. Μαζί του ο Ισπανός έχασε και στη Βρετανία και στη Γερμανία τη μάχη που έδωσε. Στη Βρετανία μάλιστα οδηγούσαν και γκρίνιαζαν και οι δυο στον ασύρματο, πράγμα που έγινε αντικείμενο κριτικής από πολλούς μετέπειτα.

Ο Ricciardo είναι στην 3η θέση του πρωταθλήματος οδηγών μπροστά από τον Αλόνσο (- 9 βαθμούς) και το Vettel (-24 βαθμούς).

Advertisement

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner αναφερόμενος στο Ricciardo συμπλήρωσε: «Ήταν σπουδαία η μάχη του Daniel με το Fernando. Την παρακολούθησα με ενδιαφέρον, ο Daniel δεν τα παρατούσε και έβλεπες το μαχητικό του πνεύμα. Μου θύμισε το Mansell, ο αγώνας του ήταν πραγματικά ένα λαμπρό δείγμα F1».