Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έχασε τον ύπνο του ο Ricciardo

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έχασε τον ύπνο του ο Ricciardo

FORMULA 1

Έχασε τον ύπνο του ο Ricciardo

FORMULA 1

Το δεύτερο μισό του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 ήταν εξαντλητικό από ψυχολογικής πλευράς για τον Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός πέραν του ότι κλήθηκε να πάρει μία απόφαση που ενδεχομένως να καθορίσει το μέλλον του, είχε πολλαπλά προβλήματα αξιοπιστίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Μάλιστα ήταν ο οδηγός με τις περισσότερες εγκαταλείψεις φέτος ενώ δεν ήταν λίγες και οι φορές που έλαβε ποινές στο grid λόγω αλλαγών στην υβριδική του μηχανή. Όλα αυτά, συν την απόφαση να αφήσει την οικογένεια της Red Bull και να ενταχθεί στο δυναμικό της εργοστασιακής ομάδας της Renault, σίγουρα τον επηρέασαν.

«Έγιναν πολλά φέτος και θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς πως δεν με επηρέασαν. Δεν μπορώ να εστιάσω σε έναν αγώνα, λέγοντας πως αυτός εξελίχθηκε άσχημα γιατί είχα πολλά στο μυαλό μου. Νομίζω κάποιες φορές εξαντλείσαι όταν το μυαλό σου επεξεργάζεται συνέχεια σενάρια, κοιμάσαι λιγότερο απ’ ότι πρέπει και επηρεάζονται αρνητικά τα αντανακλαστικά σου. Σίγουρα δεν θέλω να φανεί σαν εξάντληση ή υπερκόπωση αλλά είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή, όλα αυτά με επηρέασαν. Όμως ταυτόχρονα ήταν ταυτόχρονα κομμάτι του να ‘μεγαλώνεις’ και να αποκτάς εμπειρίες και σε δύσκολες καταστάσεις. Είμαι σίγουρος πως δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα έχω εγκαταλείψεις από μηχανικές αιτίες ή που θα πρέπει να πάρω μία σημαντική απόφαση για το επόμενο συμβόλαιό μου και το μέλλον μου. Θα προσπαθήσω να μάθω από όλα αυτά και να σκεφτώ με ηρεμία πλέον τι θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερα», είπε ο Αυστραλός.

Advertisement
Advertisement

ricciardo-mex18-b640

Ο Ricciardo έδωσε μία άλλη διάσταση στο θέμα, μιλώντας στο motorsport.com για τη διπλή εγκατάλειψη στους αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Μεξικό.

«Μπορεί να είμαι εγώ στο επίκεντρο, να είμαι εγώ πίσω από το τιμόνι αλλά όλη η ομάδα στο γκαράζ, οι μηχανικοί που δουλεύουν πάνω στο μονοθέσιό μου, ήταν το ίδιο απογοητευμένοι. Δουλεύουν πολλές ώρες, περισσότερες από εμένα κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου. Κάποιες φορές, ήθελα να φύγω, να πάω κάπου να κρυφτώ. Αλλά τους σκεφτόμουν. Ειδικά το Μεξικό ήταν σκληρό, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εγκατάλειψη. Νιώθαμε όλοι το ίδιο άσχημα και θέλαμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο. Πονούσαμε όλοι», τόνισε ο Honey Badger.