FORMULA 1

Έχασαν τη νίκη από τα χέρια τους οι Williams!

Ελλάδα 20:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχασαν τη νίκη από τα χέρια τους οι Williams!

FORMULA 1

Έχασαν τη νίκη από τα χέρια τους οι Williams!

FORMULA 1

Η εκκίνηση του Βρετανικού GP έφερε τις δυο Williams επικεφαλής της κούρσας καθώς οι Hamilton και Rosberg δεν εκκίνησαν καλά. Έτσι οι Massa και Bottas από τη 2η σειρά της εκκίνησης βρέθηκαν να στρίβουν πρώτοι.

Advertisement
Advertisement

Του Τάκη Πουρναράκη

Μετά τους πρώτους γύρους ήταν σαφές πως οι Williams δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας. Πιθανόν σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και η μεταξύ τους κόντρα με το Massa να υπερασπίζεται την πρώτη θέση, το Bottas να πιέζει για να περάσει και την ομάδα να μην παίρνει σαφή θέση.
Έτσι ο Hamilton μένοντας σε απόσταση βολής μπόρεσε στον 19ο γύρο αξιοποιώντας τη στρατηγική τακτική «undercut» να φέρει σε δύσκολη θέση τις Williams. Οι μηχανικοί της Mercedes γνώριζαν καλά πως οι Williams φθείρει περισσότερο τα ελαστικά και το αξιοποίησαν στο έπακρο. Ο Hamilton πίεσε με τη σκληρή γόμα μετά την αλλαγή ελαστικών και κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τις Williams όταν αυτές άλλαξαν ελαστικά. Ακριβώς το ίδιο είχε κάνει ο Vettel στις Mercedes στη Μαλαισία.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου πως στο Silverstone δεν είναι εύκολα τα προσπεράσματα ο Βρετανός δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας που έφτασε τα 5 sec και εδραιώθηκε στην κορυφή της κούρσας. Οι Williams άργησαν ν’ αντιδράσουν και στη βροχή όταν έβαλαν ενδιάμεσα ελαστικά είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος, με αποτέλεσμα να βρεθούν μπροστά τους και οι Rosberg, Vettel.
Basic RGB
Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά για τη Βρετανική ομάδα αν είχαν από την πρώτη στιγμή δώσει εντολή (σ.σ: και να την εφάρμοζε ο Massa) στο Bottas να περάσει. Ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική για τα δυο μονοθέσια θα μπορούσαν να απαντήσουν στο undercut του Hamilton με ακόμη πιο έντονο undercut του Massa ενώ παράλληλα ο Bottas θα είχε την ευκαιρία αυξάνοντας τη διαφορά να παραμείνει μπροστά μετά τη δική του αλλαγή ελαστικών.

Ακριβώς εκεί χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τη Βρετανική ομάδα να πάρει την πρώτη της νίκη μετά την Ισπανία το 2012.

GP GRAN BRETAGNA F1/2015 - SILVERSTONE 05/07/2015 -  © FOTO STUDIO COLOMBO X PIRELLI (©COPYRIGHT FREE)

GP GRAN BRETAGNA F1/2015 – SILVERSTONE 05/07/2015 –
© FOTO STUDIO COLOMBO X (©COPYRIGHT FREE)