Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ecclestone: Η κρίση οφείλεται σε δικό μου λάθος!

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ecclestone: Η κρίση οφείλεται σε δικό μου λάθος!

FORMULA 1

Ecclestone: Η κρίση οφείλεται σε δικό μου λάθος!

FORMULA 1

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Ώστιν παραδέχτηκε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η F1, με δυο ομάδες σε πτώχευση (Marussia, Caterham) και άλλες τρεις σε δυσχερή θέση (Force India, Sauber και Lotus) οφείλεται σε δικές του αποφάσεις/συμφωνίες.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 84χρονος Βρετανός υπογράμμισε: «Όταν έγιναν αυτές οι συμφωνίες έμοιαζαν καλές ιδέες δυστυχώς αποδείχτηκε το αντίθετο. Η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στην κατανομή των χρημάτων, αυτό είναι δικό μου λάθος».

Ο Ecclestone αναφέρεται στη συμφωνία Ομόνοιας που προβλέπει τα χρήματα να κατανέμονται ανάλογα με τη θέση της κάθε ομάδας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών αλλά και τα χρόνια συμμετοχής της στο θεσμό. Έτσι οι μεγάλες κραταιές ομάδες λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος και παραμένουν μεγάλες ενώ οι μικρές λαμβάνουν ψιχία έτσι δεν μπορούν ν’ αναπτυχθούν και μάχονται ανεπιτυχώς για να επιβιώσουν.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, συμπλήρωσε: «Αν ήταν δική μου εταιρεία και δικά μου λεφτά θα έκανα κάποιες άλλες ενέργειες. Εργάζομαι όμως για ανθρώπους που έχουν επενδύσει με σκοπό το κέρδος. Για ν’ αλλάξει τώρα αυτό πρέπει οι μεγάλες ομάδες να στερηθούν μέρος από τα έσοδά τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Όσα θα χάσουν αυτοί άλλα τόσα θα βάλω και εγώ για να φτιαχτεί ένα κεφάλαιο που θα στηρίξει τις μικρές ομάδες. Πρέπει όμως να συμφωνήσουν όλοι. Ξέρω το πρόβλημα αλλά δεν έχω λύση αν δεν υπάρξει ομόνοια. Δεν μπορούμε απλά να μην ενεργήσουμε δεν πρόκειται το πρόβλημα να εξαφανιστεί από μόνο του. Φοβάμαι πως κάποιες από τις εναπομείνασες ομάδες δε θα είναι εδώ το 2015».