Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δύσκολα θα πει «ναι» στην F1 η Aston Martin

Ελλάδα 7:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύσκολα θα πει «ναι» στην F1 η Aston Martin

FORMULA 1

Δύσκολα θα πει «ναι» στην F1 η Aston Martin

FORMULA 1

Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων μηνών, φαίνεται πως τελικά η εμπλοκή της Aston Martin στον μαγικό κόσμο της Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων, δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διευθύνοντος Συμβούλου της εμβληματικής μάρκας, Andy Palmer, που παρότι εδώ και καιρό κάνει… προεργασία δημιουργώντας μάλιστα μία ομάδα από ικανούς τεχνικούς, παραδέχθηκε πως οι νέοι κανονισμοί δεν θα αλλάξουν τα πράγματα.

Βασική προϋπόθεση για την εμπλοκή της Aston Martin ήταν η μείωση του κόστους αλλά όπως φαίνεται, οι κανονισμοί του 2021 δεν έχουν εστιάσει αρκετά σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement
Advertisement

«Δυστυχώς φαίνεται πως οι νέοι κανονισμοί δεν θα έχουν ενδιαφέρον. Δεν βλέπω να πέφτουν τα κόστη βάσει των αλλαγών που θα γίνουν και δεν πρόκειται να ξοδεύουμε μία περιουσία κυνηγώντας ένα δέκατο του δευτερολέπτου στο γύρο. Στην Aston Martin αγαπάμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό και θα θέλαμε πολύ να εμπλακούμε στη Formula 1, όμως όχι σε έναν πόλεμο προϋπολογισμών. Είναι αδικαιολόγητα ακριβή η εμπλοκή και αυτό υπονομεύει το σπορ, γιατί όποιος έχει τα χρήματα, αποκτά αυτό το δέκατο του δευτερολέπτου και κερδίζει», τόνισε ο Palmer.

Andy-Palmer-ASTONMARTIN-b640

Πάντως ο Βρετανός άφησε ένα μικρό παράθυρο αλλαγής στάσης της Aston Martin, εάν και εφόσον αλλάξουν και οι τελικές προτάσεις…

Advertisement

«Δεν αποκλείω κατηγορηματικά την εμπλοκή μας, όχι αν δεν δούμε τις τελικές προτάσεις σχετικά με τους κανονισμούς, καθώς υπάρχουν ακόμα τομείς όπου απαιτούνται διευκρινήσεις», σχολίασε ο Palmer.

Βέβαια δεν αποκλείεται αυτά τα λόγια να έχουν ειπωθεί για να αποτελέσουν μέσο πίεσης προς τη FIA και τη Liberty Media.

Advertisement