Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δοκιμή με μεγαλύτερα ελαστικά!

Ελλάδα 19:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμή με μεγαλύτερα ελαστικά!

FORMULA 1

Δοκιμή με μεγαλύτερα ελαστικά!

FORMULA 1

Αμέσως μετά το Βρετανικό GP ομάδες πιλότοι και μηχανικοί παραμένουν στην πίστα του Σίλβερστοουν για δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Είναι η τελευταία περίοδος δοκιμών εξέλιξης μέσα στη σεζόν. Ferrari, Marussia, Red Bull και Lotus θα κάνουν από μια μέρα δοκιμών για λογαριασμό της Pirelli. Σε συνέχεια συζητήσεων που αφορά στην αλλαγή διαστάσεων των ελαστικών από το 2017 οι Ιταλοί έχουν ετοιμάσει ελαστικά για ζάντες 18 ιντσών τα οποία θα δοκιμαστούν την ερχόμενη Τετάρτη από την Lotus. Αιτία της δοκιμής είναι να διαπιστωθεί στην πράξη αν τα μεγαλύτερα ελαστικά είναι πιο καλαίσθητα από τα ελαστικά 13 ιντσών που χρησιμοποιεί τις τελευταίες δεκαετίες η F1.

Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής του τμήματος R&D της Pirelli, Maurizio Boiocchi ξεκαθάρισε: «Τα ελαστικά που θα δείτε την ερχόμενη εβδομάδα είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι πιο καλαίσθητα, δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην απόδοσή τους. Περιμένουμε αντιδράσεις και απόψεις ελπίζουμε ο κόσμος να απολαύσει κάτι διαφορετικής αισθητικής».

Advertisement
Advertisement

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, συμπλήρωσε: «Αν η F1 θέλει να επιχειρήσει μια δραματική αλλαγή τότε είναι καλύτερα να πάει σε 19αρες ζάντες. Ο λόγος της αλλαγής είναι να έχουμε κάτι διαφορετικό στη F1. Να δείχνει κάτι μοναδικό, αυτό είναι όμως απόφαση του αθλήματος αν θέλουν να μείνουν σε 13αρες ζάντες αυτοί θα το αποφασίσουν όχι εμείς».

Στις δοκιμές εξέλιξης που θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στην Pirelli είναι προετοιμασμένοι να δοκιμάσουν κάποιες αλλαγές στο πέλμα των ελαστικών ώστε να ζεσταίνονται πιο γρήγορα, να λειτουργούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και να κρατούν περισσότερο. Όλα αυτά βέβαια θα εφαρμοστούν το 2015.