Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δοκιμές στην Ιντιάντα για τη McLaren

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές στην Ιντιάντα για τη McLaren

FORMULA 1

Δοκιμές στην Ιντιάντα για τη McLaren

FORMULA 1

Σε μία περίοδο όπου… τα τεστ προκαλούν ντόρο και συζητήσεις, η McLaren βρέθηκε στην Ισπανία και την πίστα της Ιντιάντα. Μόνο που το δικό της τεστ δεν ήταν μυστικό ή παράνομο αλλά εντός πλαισίου δοκιμών αεροδυναμικής σε ευθεία. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική ομάδα χρησιμοποίησε τον δοκιμαστή της, Όλιβερ Τάρβεϊ, που αξιολόγησε διάφορα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν και στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στο επικείμενο Grand Prix του Silverstone.

Η πρώτη εκτίμηση των ανθρώπων της McLaren, είναι πως τα νέα μέρη απέδωσαν τα αναμενόμενα, με την απόδοση τους να εναρμονίζεται με τις ενδείξεις από την αεροδυναμική σήραγγα.

“Το πρόβλημα μας είναι πως το μονοθέσιο υστερεί σε παραγωγή κάθετης δύναμης. Αυτός είναι ο τομέας στον οποίο έχουμε επικεντρωθεί. Ο καιρός στην Ισπανία μας έκανε τη χάρη και είχαμε μία παραγωγική ημέρα. Όμως δεν αξιολογούσαμε μόνο αυτά τα μέρη – πειραματιζόμασταν και σε κάποιους τομείς που θα είναι θεμελιώδεις ενόψει του 2014. Πάντως βραχυπρόθεσμα, θα δούμε το απόγευμα της Παρασκευής στο Silverstone και κυρίως το Σάββατο, πόσο επιτυχημένο ήταν όντως το τεστ που κάναμε. Στόχος μας είναι να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στο Q3 των κατατακτήριων και να παλέψουμε σκληρά για βαθμούς”, σχολίασε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Τζόναθαν Νιλ στη καθιερωμένη επικοινωνία με εκπροσώπους των ΜΜΕ πριν από Grand Prix.

Advertisement
Advertisement