Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν είναι χαρούμενος o Alonso

Ελλάδα 3:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν είναι χαρούμενος o Alonso

FORMULA 1

Δεν είναι χαρούμενος o Alonso

FORMULA 1

Μπορεί ο 1768ος να ήταν ίσως και ο πιο δύσκολος βαθμός στην καριέρα του Fernando Alonso στη Formula 1. Άλλωστε είχε να μείνει στο απόλυτο μηδέν επί οκτώ αγώνες από την παρθενική του σεζόν στο σπορ, το 2001 με τη Minardi!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Όμως το αρνητικό σερί έσπασε στο Σίλβερστοουν και το βρετανικό Grand Prix. Εκεί ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είδε με τη McLaren-Honda MP4-30 την καρό σημαία όντας στη δέκατη θέση. Ως αποτέλεσμα, πήρε και τον πρώτο φετινό του βαθμό, χωρίς ωστόσο να το γιορτάσει…

«Δεν είμαι χαρούμενος, είναι όμως ο πρώτος βαθμός, ελπίζω με πολλούς ακόμα να έπονται. Όμως δεν είναι λόγος για εορτασμούς, είναι μόνο ένας βαθμός. Καλός βέβαια για την ομάδα και την ανύψωση ηθικού μετά από μερικούς δύσκολους μήνες. Δεν είναι αυτά τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ωστόσο, είναι μία ελάχιστη επιβράβευση για τους μηχανικούς μας που εργάζονται μέρα και νύχτα», είπε ο Alonso.

Advertisement
Advertisement

Παρότι τόσο ο Ισπανός όσο και ο teammate του, Jenson Button, λένε συνεχώς πως η McLaren-Honda βελτιώνεται, αυτό δεν αποτυπώνεται εντός πίστας. Πλην της δέκατης θέσης του Alonso στο σιρκουί του Νορθάμπτονσαϊρ, η ιστορική βρετανική ομάδα έχει βαθμολογηθεί μόνο άλλη μία φορά: στο Μονακό, διά χειρός Button.

«Ξέρουμε πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Αγώνα με τον αγώνα βελτιωνόμαστε, γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Όταν κερδίζουμε και βαθμούς, όπως με τον Jenson στο Μονακό και εδώ με εμένα, αποδεικνύουμε πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο 33χρονος Alonso.