Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν αλλάζουν τα ελαστικά στον Καναδά!

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν αλλάζουν τα ελαστικά στον Καναδά!

FORMULA 1

Δεν αλλάζουν τα ελαστικά στον Καναδά!

FORMULA 1

Το θέμα με τα ελαστικά της Pirelli λαμβάνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις όσο η Ιταλική εταιρεία προσπαθεί να συγκεράσει αντικρουόμενες απαιτήσεις και καταστάσεις. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Σε συνέχεια ζυμώσεων και συζητήσεων στο Μονακό εν μέσω φημών ενστάσεων και κατηγοριών για τις μυστικές ιδιωτικές δοκιμές με τη Mercedes η Ιταλική εταιρεία προχώρησε σε συζητήσεις με τις ομάδες για να δει τι ακριβώς επιθυμούν να γίνει για τη συνέχεια.

Χαρακτηριστική ήταν η έντονη αντίδραση της Force India που ορθώς κατά την άποψή μας απαίτησε να δοκιμάσει τα νέα ελαστικά προτού δώσει τη συγκατάθεσή της για χρήση σε αγώνα.

Έτσι στον Καναδά οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους την Παρασκευή δυο σετ μέσης γόμας από τα νέα τροποποιημένα ελαστικά. Η διαφοροποίησή τους έγκειται κυρίως στη χρήση λινών από κέβλαρ όπως πέρυσι αντί για ατσάλι που χρησιμοποιήθηκε μέχρι τώρα φέτος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η θερμοκρασία λειτουργίας κατά 10 βαθμούς (σ.σ: από τους 115 στους 105 βαθμούς Κελσίου) περίπου διευκολύνοντας τις ομάδες να τα προστατέψουν.

Advertisement
Advertisement

Τα τροποποιημένα ελαστικά θα δοκιμαστούν στα ελεύθερα του Καναδικού GP στην πίστα Ζυλ Βιλνέβ και εφόσον τύχουν της καθολικής αποδοχής των ομάδων θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Βρετανικό GP.

Βέβαια αυτό δεν μειώνει καθόλου τις ανησυχίες για το τι θα γίνει στον Καναδά όσον αφορά στη φθορά των ελαστικών. Η Pirelli θα έχει στη διάθεση των ομάδων για δοκιμές και αγώνα την πολύ μαλακή και τη μέση γόμα. Στον αγώνα αναμένεται να μεγιστοποιηθεί η χρήση της μέσης γόμας.

[nggallery id=2579]