Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάνει λεφτά στην F1 η McLaren

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χάνει λεφτά στην F1 η McLaren

FORMULA 1

Χάνει λεφτά στην F1 η McLaren

FORMULA 1

Ο CEO της McLaren, Zak Brown, παραδέχθηκε πόσο κοστοβόρα είναι η εμπλοκή της ομάδας του στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στο motorsport.com σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της ιστορικής εταιρείας στη νέα υβριδική εποχή του WEC, τόνισε τη δυσκολία τριών παράλληλων αγωνιστικών προγραμμάτων και παραδέχθηκε τα δεδομένα της εμπλοκής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε τρία προγράμματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο και θα προσθέταμε το τρίτο εφόσον ήταν βιώσιμο. Γι’ αυτό κι ακόμα δεν έχουμε εμπλακεί. Δεν είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να βρούμε τη λύση βιωσιμότητας. Στα IndyCars είναι έτσι ο χώρος που μπορούσαμε και το κάναμε. Ακόμα και φέτος, με το φιάσκο όπου δεν καταφέραμε να προκριθούμε στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Στη Formula 1 χάνουμε πολλά λεφτά αλλά έρχεται το budget cap και οι χορηγίες πάνε καλά. Βλέπουμε λοιπόν στην πορεία και η εμπλοκή μας εκεί να είναι βιώσιμη. Έτσι κοιτάμε το επόμενο βήμα, με τα sportscars. Αν βρούμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που θα αποδώσει, θα το προχωρήσουμε», είπε ο Brown.

Advertisement
Advertisement

Κι αν στην F1 το όριο προϋπολογισμών από το 2021 θα είναι στα 175 εκατομμύρια δολάρια, η εμπλοκή στην κατηγορία Hypercars του WEC από την περίοδο 2020/2021 θα κοστίζει πολύ λιγότερα. Η πρωταθλήτρια Toyota φημολογείται πως θα ξοδέψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια αλλά ο Brown τόνισε πως στόχος θα έπρεπε να είναι το budget για το συγκεκριμένο θεσμό να μειωθεί κατά το ήμισυ.

To τοπίο στο WEC θα αλλάξει με την είσοδο των Hypercars, κατηγορία που θα μπορούσε να ενδιαφέρει τη McLaren

 

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher